• ca
  • es
Inici » Alcaldia » La Generalitat Valenciana destina prop de 38.000 euros per a pal•liar els danys del temporal de pluges de gener de 2017

La Generalitat Valenciana destina prop de 38.000 euros per a pal•liar els danys del temporal de pluges de gener de 2017

| 26 gener, 2018

Presidència de la Generalitat Valenciana ha concedit una subvenció de 37.949,36 euros per a pal·liar danys patits amb motiu del temporal de pluges de gener de 2017. El departament d’Urbanisme municipal es reunirà la setmana vinent per a establir un pla de prioritats en les actuacions que s’executaran gràcies a aquesta ajuda.

 

Entre les actuacions susceptibles de ser incloses dins d’aquest pla es troben, sobretot, camins rurals que donen accés a parcel·les agrícoles, els quals van patir importants desperfectes com a conseqüència dels corriments de terres provocats per les fortes pluges.

 

Aquesta ajuda se suma a la qual es va concedir per part de Presidència de la Generalitat per a pal·liar danys patits pel temporal de de els mesos de novembre i desembre de 2016, que ascendia a un total de 33.516,09 euros, pel qual ja s’han executats diverses actuacions com són la reparació de les filtracions en la Biblioteca Municipal, les filtracions en el Museu Etnològic, o la reposició de les baranes del pont ‘Ascoletja’, entre unes altres.

 

Igualment, la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural també ha destinat 1,5 milions d’euros a Callosa d’en Sarrià per a la reparació de la Bassa d’Onaer, la conducció de la Font Major, així com la construcció de dues assuts en el riu el Castell de Guadalest i un sifó en el reg del Margequivir.

 

D’altra banda, el Govern d’Espanya va concedir a l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià una subvenció per un import total de 23.561,55 euros en concepte de despeses d’emergències pels temporals de pluges de fa un any.

 

Cal recordar que les fortes pluges, tant del mes de desembre de 2016 com de gener 2017, van produir danys a Callosa d’en Sarrià per valor de més de 9 milions d’euros, afectant a sistemes de reg, infraestructures hidràuliques, camins rurals, edificis i instal·lacions municipals, finques agrícoles i habitatges.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.