• ca
  • es
Inici » Cultura » La Conselleria de Cultura incoa l’expedient perquè el ball moro i cristià de Callosa d’en Sarrià siga declarat BIC

La Conselleria de Cultura incoa l’expedient perquè el ball moro i cristià de Callosa d’en Sarrià siga declarat BIC

| 1 desembre, 2017

Després del recolzament unànime de la Corporació Municipal a l’Associació de Moros i Cristians en el ple d’ahir, aquest matí el regidor de Cultura, Francesc Guardiola, al costat de la presidenta de l’entitat, Gracia Puigcerver, han presentat tota la documentació necessària en la Conselleria de Cultura perquè l’organisme autonòmic incoe l’expedient perquè el ball moro i cristià de la festes de Callosa d’en Sarrià siga declarat Bé d’Interès Cultural (BIC).

 

Els balls, tant moro com a cristià, són un dels actes més representatius de la festa de Callosa d’en Sarrià i posseeixen una gran singularitat en el conjunt de festes de Moros i Cristians, ja que no hi ha un altre poble en el qual se celebren aquestes festes que tinga aquest acte.

 

Encara que es desconeix el seu origen, és molt probable que els balls siguen anteriors al 1860, any en el qual apareixen per primera vegada les festes de Moros i Cristians en Callosa, a imitació de les d’Alcoi. Es desconeix també quin era la música que es tocava a l’origen en els balls. El que sí se sap és que l’any 1940 Vicent Berenguer Llopis, va ser memoritzant les melodies que es tocaven en Callosa en les festes, per a traspassar-les a les partitures i així poder complementar el ball moro.

 

Per tot açò, des del Consistori s’ha donat el suport a l’Associació de Moros i Cristians de Callosa d’en Sasrrià per a aconseguir el seu propòsit que els balls moro i cristià siguen declarats BIC. A més l’Ajuntament s’ha compromès, a través de la moció plenària aprovada ahir a realitzar totes les diligències i gestions necessàries per a garantir la continuïtat d’aquest esdeveniment festiu i cultural en constant evolució i canvi com tot patrimoni immaterial.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Cultura, Festes, Notícies

Los comentarios están cerrados.