• ca
  • es
Inici » Agricultura » La conselleria d’Agricultura destina 1,5 milions d’euros per a reparar d’urgència els danys pel temporal de pluges a Callosa d’en Sarrià

La conselleria d’Agricultura destina 1,5 milions d’euros per a reparar d’urgència els danys pel temporal de pluges a Callosa d’en Sarrià

| 16 febrer, 2017

*Les actuacions s’han iniciat en el desplaçament de la bassa d’Onàer per a evitar un possible trencament del dic

*Els desperfectes en assuts, conduccions de reg i séquies serà una altra de les prioritats per a salvar la temporada del nispro

La Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha declarat d’emergència les obres de reparació en la bassa d’Onàer i altres infraestructures de regadiu afectades pel temporal de pluges torrencials ocorregudes des del 18 al 23 de gener a Callosa d’en Sarrià.

 

Des de la conselleria es finançaran els treballs amb un import d’1,5 milions d’euros amb càrrec al Fons de Contingència per a l’exercici 2017. Els treballs s’executaran a través de l’Empresa de Transformació Agrària (TRAGSA) amb un termini de sis mesos.

 

Els operaris ja estan treballant d’urgència en la reparació del desplaçament de la bassa d’Onàer (amb capacitat per a 100.000 metres cúbics) per a evitar un possible trencament del dic que podria implicar importants danys materials, així com comportar un risc per a les persones.

 

En aquest sentit, l’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, en nom de tot l’equip de govern, ha agraït a la Conselleria d’Agricultura, que dirigeix Elena Cebrián, la celeritat amb la qual han actuat, ja que, segons ha indicat, “al desplaçament de terra observat, se suma un important arrossegament dels materials que formen les capes superiors del talús com a conseqüència de les pluges, la qual cosa fa que la intervenció en el dic siga d’extremada urgència”.

 

A més de la bassa d’Onàer, s’actuarà principalment en assuts, conduccions de reg a pressió i séquies que han patit desperfectes, sobretot com a conseqüència dels lliscaments del terreny, que han deixat tallades infraestructures agràries de tot tipus. Els efectes per les pluges torrencials a Callosa s’han agreujat per l’orografia de la zona, molt tortuosa i amb fortes pendents, i per les característiques geotècniques dels materials que afloren, roques argilenques, molt plàstiques.

 

Per açò, el primer edil callosí ha insistit en “la necessitat de rebre ajudes com aquesta de forma urgent, amb l’objectiu de salvar la temporada del nispro, que la seua recol·lecta començarà en aproximadament un mes, així com altres cultius, que si no s’actua immediatament podria posar-se en perill la seua producció”.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Agricultura, Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.