• ca
  • es
Inici » Aigua » La Comunitat General de Regants exposarà dos projectes de millora de la gestió hídrica en Callosa en la taula redona d’aquesta vesprada

La Comunitat General de Regants exposarà dos projectes de millora de la gestió hídrica en Callosa en la taula redona d’aquesta vesprada

| 5 desembre, 2016

Escudo_callosa_vertical

*En l’acte participarà el director general d’Agricultura del Cosell, Roger Llanes, al costat d’experts de la gestió hídrica en Callosa

Aquesta vesprada, a les 19.30 hores, la Casa de Cultura acull una taula redona que té per títol ‘Present, passat i futur de l’aigua a Callosa d’en Sarrià’. En la trobada participaran el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes; el professor de la Universitat Politècnica de València, Batiste Torregrosa; el president de la Comunitat General de Regants i Usuaris de Callosa, Salvador Solbes; i l’historiador especialitzat en temes d’aigua, Juan Vicente Martín.

 

En aquest esdeveniment, que s’engloba dins dels actes commemoratius programats amb motiu del 25 aniversari de la Casa de Cultura, la Comunitat General de Regants i Usuaris de Callosa d’en Sarrià exposarà dos dels projectes que s’han presentat a la Generalitat Valenciana i que tenen com a objectiu millorar el subministrament d’aigua per als regs en la localitat i estalviar costos.

 

D’una banda, s’abordarà el projecte de modernització de la infraestructura hidràulica bàsica i el canvi del reg tradicional pel sistema de reg per degoteig. Es tracta del projecte més ambiciós que té Callosa en matèria hídrica. La implantació del sistema de reg per degoteig abastaria 1.848 hectàrees de reg, la més gran de tota la Marina Baixa, i la fi última seria el d’unificar totes les comunitats de regants en una sola infraestructura única. Aquesta instal·lació afectaria, no solament al municipi de Callosa d’en Sarrià, sinó també a les localitats de Bolulla, La Nucia i Altea, que també es beneficiarien de la modernització del sistema.

 

La Comunitat General de Regantes i Usuaris de Callosa proposa en el seu estudi optimitzar l’ús del Pantà del Castell de Guadalest i incorporar al reg les seues aigües. Per a açò, planteja revisar les polítiques de seguretat que obliguen al pantà a desembalsar anualment 3hm3 i aprofitar aquest cabal a través de la creació d’una bassa en la zona de ‘Massatava’. La mesura suposaria un estalvi estimat d’uns 700.000 euros.

 

El pressupost per a abordar el projecte presentat al Consell podria arribar als 30 milions d’euros entre el sistema de bombament, conduccions, dipòsits, basses i xarxa de reg.

 

D’altra banda, s’abordarà un altre important projecte com és el del reg de Torreta-Segarra. Aquest projecte contempla la canalització d’aigua des dels Pous de Sacos fins al pou de Torreta-Segarra (en els voltants de Sierra Bernia) per a garantir aigua a la Comunitat de Regants d’aquesta zona. La canalització entroncaria en la part baixa del sifó Severino-Margeve, on s’uneixen els rius Algar i Bolulla, fins a arribar al dipòsit de Torreta-Segarrar. A més de la canalització s’instal·laria una bomba d’impulsió a uns 200 metres del dipòsit, a causa del desnivell existent d’uns 25 metres d’altura. El pressupost per a executar aquest projecte rodaria els 600.000 euros.

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Aigua, Alcaldia, Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.