• ca
  • es
Inici » Cultura » La Casa de Cultura projecta el segon capítol de ‘Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York’

La Casa de Cultura projecta el segon capítol de ‘Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York’

| 18 febrer, 2016

Divendres que ve, 19 de febrer, es projecta en la Casa de Cultura, a partir de les 19:30 hores, el documental ‘Adéu, Amèrica’, segon llargmetratge de la sèrie ‘Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York’, produïda per InfoTV i dirigida per Juli Esteve.

 

Divendres passat es va projectar amb èxit de públic el primer capítol titulat ‘Cap a la terra promesa’, en el qual es narrava l’epopeia dels emigrants valencians a EEUU a principis del s. XX, els motius per a anar-se’n, com van fer el viatge, en què van treballar i com es van adaptar a aqueix món tan diferent. En aquest segon documental ‘es relata, sobretot, com les crisis econòmiques de 1921 i 1929 van fer tornar d’EEUU a la majoria d’aquelles persones, obligats per la falta de treball i de diners.

 

Entre els valencians que van decidir fer aquest viatge i viure aquesta experiència es troben alguns fragments protagonitzats per veïns de Callosa d’en Sarrià, per açò, el regidor de Cultura, Francesc Guardiola, ha incidit en la importància del treball de Juli Esteve i ha animat a tots els veïns de la localitat a assistir a aquestes projeccions per a “conèixer part de la història del nostre poble i de les seues gents que queda reflectida en aquest document audiovisual amb la finalitat que no s’oblide”.

 

El regidor ha destacat que van ser prop de 350 callosins els que van decidir emprendre aquesta aventura als EEUU a la recerca d’un futur millor.

18022016_montgó_Manhattan

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.