• ca
  • es
Inici » Cultura » La Casa de Cultura projecta el quart capítol de ‘Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York’

La Casa de Cultura projecta el quart capítol de ‘Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York’

| 5 desembre, 2017

Dijous que ve, 7 de desembre, es projecta en la Casa de Cultura, a partir de les 19:30 hores, el documental ‘Els valencians d’Amèrica’, quart i últim llargmetratge de la sèrie ‘Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York’, produïda per InfoTV i dirigida per Juli Esteve.

 

Aquest documental de la sèrie se centra en la vida que van tenir i encara tenen els valencians que es van quedar per sempre als Estats Units, tant els de la primera tongada com els que es van anar a partir dels últims anys 40. La majoria van tenir una vida dedicada al treball i van poder guanyar bons jornals i compartir el somni americà. Però ells o els seus fills també van protagonitzar capítols molt coneguts de la història dels Estats Units. Entre els valencians que també anaren o són americans hi ha soldats a Normandia, Coreja o Vietnam, jugadors de beisbol, professors universitaris i artistes famosos. Però predominen, com és lògic, els obrers industrials, especialment en l’Estat de Connecticut. Són majoritàriament votants del Partit Demòcrata i tenien a John F. Kennedy com a ídol. I fins i tot els autors han pogut entrevistar a una valencià-americana que treballava en les Torres Bessones de Nova York i que va sobreviure a la 11S.

 

La pel·lícula, de 88 minuts, té al periodista Juli Esteve com a guionista i director; i als realitzadors Antoni Arnau i Esther Albert com a responsables de la imatge, l’edició i la postproducció. I ha tingut el suport, entre uns altres, d’una quarentena d’ajuntaments valencians, sobretot de la Safor, Marina i la Ribera; les universitats de València, Alacant, Politècnica i Miguel Hernández, d’Elx; la Diputació de València i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.