• ca
  • es
Inici » Cultura » La Casa de Cultura de Callosa d’en Sarrià celebra el seu 25 aniversari

La Casa de Cultura de Callosa d’en Sarrià celebra el seu 25 aniversari

| 25 novembre, 2016

casa_cultura_jaume_pastor_fluixa

*L’Ajuntament ha organitzat un programa d’actes commemoratius que arrancarà el pròxim 2 de desembre amb un homenatge pòstum a l’escriptor Jaume Pastor Fluixà i al músic Salvador Seguí

*L’acte comptarà amb la presència de l’expresident de la Generalitat Valenciana, Joan Lerma, que va inaugurar l’edifici l’any 91

La Casa de Cultura ‘Jaume Pastor Fluixà’ de Callosa d’en Sarrià compleix 25 anys i des de l’Ajuntament se celebrarà amb un programa d’actes commemoratius que arrancarà el pròxim 2 de desembre amb la inauguració d’una exposició sobre la història del màxim motor cultural de la localitat i amb un acte homenatge a títol pòstum a l’escriptor i historiador Jaume Pastor Fluixà i al músic Salvador Seguí.

 

L’acte inaugural, que tindrà lloc a partir de les 18.30 hores a l’interior de la Casa de Cultura, comptarà amb la presència de l’expresident de la Generalitat Valenciana, Joan Lerma, així com amb l’exalcalde callosí Vicent Berenguer els quals van inaugurar l’edifici l’any 91. També estarà present el cap del servei territorial de Cultura i Esports, José Antonio López Mira, qui va dirigir la Casa de Cultura durant quinze anys. A ells els acompanyarà l’alcalde actual de Callosa, Josep Saval, i el regidor de Cultura, Francesc Guardiola, al costat de la resta de membres de la Corporació Municipal.

 

Després de la inauguració de l’exposició se celebrarà en el saló d’actes un acte homenatge a la figura de Jaume Pastor Fluixà, qui durant la seua vida va escriure sobre la història de Callosa d’en Sarrià en obres com ‘Papers del Fort de Bèrnia’.

 

Igualment es reconeixerà al músic Salvador Seguí com a impulsor del Festival Líric que durant 17 anys es va celebrar a Callosa. L’Ajuntament lliurarà a les seues vídues una placa commemorativa agraint la labor cultural tan important que van desenvolupar en el municipi.

 

El regidor de Cultura, Francecs Guardiola, ha destacat el paper que ha tingut la Casa de Cultura com a “màxim motor cultural de tot un poble”. Un paper que s’ha completat amb l’activitat de la Casa de la Música, segons ha assenyalat.

 

Guardiola ha incidit que “la Casa de Cultura de Callosa va ser una de les primeres que es van construir en la comarca convertint-se en tot un centre social i cultural per al poble” i ha manifestat que des del departament de Cultura de l’Ajuntament s’està treballant per a impulsar de nou l’activitat de la Casa de Cultura després de diversos anys en els quals la seua activitat s’havia reduït notablement amb el govern popular”. “Ara estem en una nova etapa en la qual devem fins i tot estudiar la possibilitat d’ampliar les seues instal·lacions per a seguir creixent i convertir-nos de nou en un referent cultural en la comarca”.

 

Actes commemoratius

Els actes commemoratius continuaran en la Casa de Cultura el dia 5 de desembre, a les 19.30 hores, amb una taula redona que tindrà per títol ‘Present, passat i futur de l’aigua a Callosa d’en Sarrià’, en la qual participaran el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes; el professor de la Universitat Politècnica de València, Batiste Torregrosa; el president de la Comunitat General de Regants i Usuaris de Callosa, Salvador Solbes; i l’historiador especialitzat en temes d’aigua, Juan Vicente Martín.

 

El 6 de desembre, a les 12.00 hores, en la plaça del Convent s’ha programat una obra teatral infantil amb el títol ‘Els orígens de Sant Nicolau’. A les 19.00 hores en la Casa de la Música es representarà l’obra teatral per a adults ‘El crèdit’, a càrrec del grup Els Saineters.

 

El dia 7 de desembre es realitzarà un homenatge al teatre callosí amb el ‘Tablao flamenco’, a càrrec del Teatre dels callosins. Serà a les 19.30 hores en la Casa de Cultura.

 

El dia 9 de desembre la Casa de Cultura acollirà a les 19.30 hores la conferència ‘L’arxiu de la Casa Ducal de Medinaceli’, a càrrec de la historiadora Francia Galiana.

 

El dia 10 de desembre hi haurà una actuació de danses tradicionals a càrrec del Grup de Danses la Faltriquera i de la Colla El Pinyol. Serà a les 19.30 hores en la Casa de Cultura.

 

L’11 de desembre es representarà en la Casa de Cultura a les 12.00 hores l’obra teatral infantil ‘El princepet’, a càrrec d’Artcrear’. Així mateix, se celebrarà en la Casa de Cultura a les 19.30 hores un concert líric a càrrec de Marta Mathéu (exalumna del Festival Líric) i Benantzi Bilbao.

 

Finalment, el programa d’actes conclourà el dia 14 de desembre amb un concert de la Rondalla de l’Associació Amics de la Música de Callosa d’en Sarrià. Serà en la Casa de Cultura a les 19.30 hores.

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.