• ca
  • es
Inici » Cultura » La Casa de Cultura acull la projecció d’una sèrie de documentals sobre l’emigració alacantina als EEUU

La Casa de Cultura acull la projecció d’una sèrie de documentals sobre l’emigració alacantina als EEUU

| 11 febrer, 2016

La Casa de Cultura ‘Jaume Pastor Fluixà’ acollirà demà divendres, 12 de febrer, i el pròxim 19 de febrer, la projecció de les dues primeres pel·lícules de la sèrie documental ‘Del Montgó a Manhattan, valencians a Nova York’, produïda per InfoTV i dirigida per Juli Esteve que narra l’epopeia dels emigrants valencians a EEUU a principis del s. XX i la seua posterior tornada.

Demà divendres, a les 19:30 hores, es projectarà el primer documental de la sèrie, ‘Cap a la terra promesa’, que narra els motius dels emigrants per a anar-se’n, com van fer el viatge, en què van treballar i com es van adaptar a aqueix món tan diferent.

Entre els valencians que van decidir fer aquest viatge i viure aquesta experiència es troben alguns fragments protagonitzats per veïns de Callosa d’en Sarrià, per açò, el regidor de Cultura, Francesc Guardiola, ha incidit en la importància del treball de Juli Esteve i ha animat a tots els veïns de la localitat a assistir a aquestes projeccions per a “conéixer part de la història del nostre poble i de les seues gents que queda reflectida en aquest document audiovisual amb la finalitat de que no s’oblide”.

El regidor ha destacat que “van ser prop de 350 callosins els que van decidir emprendre aquesta aventura. A molts d’ells en arribar a la terra promesa no els van deixar quedar-se, però uns altres sí ho van aconseguir i es va obrir per a ells una nova vida a milers de quilòmetres de les seues llars”.

Divendres que ve, 19 de febrer, també a les 19:30 hores, es projectarà el segon documental de la sèrie, ‘Adéu, Amèrica’, que explica, sobretot, com les crisis econòmiques de 1921 i 1929 van fer tornar d’EEUU a la majoria d’aquelles persones, obligats per la falta de treball i de diners.

Entre 1900 i 1920 la Comunitat Valenciana, i en particular les comarques alacantines de la Marina, van ser terra d’emigrants. Es tractava de gent molt pobra que fugia de la misèria d’una vida rural controlada per cacics. Aquella història la recupera el periodista Juli Esteve en aquesta interessant sèrie de documentals.

cartel

Declaracions del Regidor de Cultura, Francesc Guardiola

 

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.