• ca
  • es
Inici » Agricultura » La Casa de Cultura acull demà una xarrada informativa sobre la D.O.P. del nispro de Callosa d’en Sarrià

La Casa de Cultura acull demà una xarrada informativa sobre la D.O.P. del nispro de Callosa d’en Sarrià

| 16 març, 2016

La Casa de Cultura acull demà dijous, 17 de març, a les 19.30 hores, una xarrada informativa sobre la Denominació d’Origen Protegida ‘Nísperos Callosa d’en Sarrià’, impartida per Elena Picó Espasa, enginyera agrònoma i tècnica de qualitat agroalimentària de la Conselleria d’Agricultura.

 

La xarrada està dirigida a productors i magatzemistes del nispro de la comarca de la Marina Baixa i té com a objectiu conscienciar sobre la importància d’aconseguir aquest distintiu que atorga la Unió Europea a aliments d’una zona geogràfica determinada a fi de protegir la seua qualitat i actuar com a element diferenciador davant de productors competidors d’altres zones geogràfiques.

 

La Denominació d’Origen Protegida (D.O.P) és el segell de qualitat que porta el nom d’una regió o d’un lloc determinat i que s’empra per a designar un producte agrícola o aliment d’aquesta procedència i que té una qualitat o unes característiques degudes al mitjà geogràfic en el qual es realitza la producció, transformació i elaboració.

 

L’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC) acredita a la D.O.P. ‘Nísperos Callosa d’en Sarrià’, com a entitat certificadora, perquè regule i verifique que productors i magatzemistes compleixen amb els requisits exigits per a obtenir el distintiu i etiquetar els seus productes amb aquest segell de qualitat. Pel que fa al nispro, el producte ha de passar per un procés de producció i manipulació totalment artesanal i manual per a conservar un aspecte impol.lut, així com superar un control de dolçor mínim garantit del fruit.16032016_DO_Níspero_callosa_01

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Agricultura, Notícies, Sense Categoria

Los comentarios están cerrados.