• ca
  • es
Inici » Alcaldia » La callosina Lluna Galiana viatja a Viena amb el seu violí i torna amb recompensa

La callosina Lluna Galiana viatja a Viena amb el seu violí i torna amb recompensa

| 20 juliol, 2016

20072016_violinista_lluna_galiana_0120072016_violinista_lluna_galiana_02

*La jove de 12 anys i els seus companys de l’Orquestra d’Aspirants d’Alacant, aconsegueixen un tercer lloc en el concurs Summa Cum Laude de la capital austríaca

Malgrat ser encara una xiqueta, amb tan sols 12 d’anys, Lluna Galiana Pascual ja ha aconseguit el somni de tot músic, tocar amb el seu violí en la Sala Daurada de la Wiener Musikverein de Viena. La jove callosina va viatjar fins a la capital austríaca, del 30 de juny al 7 de juliol, al costat dels seus companys de l’Orquestra d’Aspirants a la OJPA (Orquestra de Joves de la Província d’Alacant), a la qual pertany des del passat mes d’octubre.

 

L’Orquestra d’Aspirants a l’OJPA, formada per 66 xiquets d’entre 8 i 14 anys, va participar en el prestigiós festival Summa Cum Laude davant de més de 20 agrupacions musicals de tot el món, i es van alçar amb el tercer lloc del certamen. Tot un assoliment, tenint en compte que van haver de competir amb músics molt majors que ells i agrupacions més nombroses. Els xicotets músics, entre els quals es troba Lluna Galiana, es van enfrontar a més a un repertori molt ambiciós i poc habitual en intèrprets de la seua edat (‘Fidelio’, de Beethoven, com a obra obligada); ‘Goyescas’, de Granados, i ‘Carmen’, de Bizet).

 

Segons els seus pares, Lluna encara no és conscient al cent per cent del seu pas per un dels escenaris més prestigiosos del món, però del que sí parla és de la gran experiència que ha viscut al costat dels seus companys fent el que més li agrada: tocar el violí.

 

Motivada per una tradició musical familiar -el seu pare toca la bateria-, Lluna es va iniciar en el violí amb tan sols 7 anys. Un any abans els seus pares la van apuntar a piano a la Casa de la Música, però prompte va fixar la seua mirada en l’elegant instrument de corda, que xocava amb la cultura de bandes del poble de Callosa. El seu talent prompte es va fer visible i va començar a anar a classes extres. Després va continuar amb els seus estudis de violí al Conservatori de Música d’Altea i a l’octubre va decidir presentar-se a les proves d’accés a l’Orquestra d’Aspirants d’Alacant, el jurat de les quals, sens dubte, va saber apreciar el seu potencial.

 

El seu ingrés en l’Orquestra d’Aspirants ha sigut molt intens i sacrificat, ja que la seua arribada va coincidir amb la decisió de l’entitat de concursar en el festival Summa Cum Laude de Viena, però la seua passió pel violí es va imposar i ara ha tingut la seua recompensa. Felicitats Lluna!

 

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Cultura, Educació, Notícies

Los comentarios están cerrados.