• ca
  • es
Inici » Festes » La Callosa d’en Sarrià es prepara per a viure les seues festes patronals de Moros i Cristians

La Callosa d’en Sarrià es prepara per a viure les seues festes patronals de Moros i Cristians

| 7 octubre, 2016

cartel_fiestas_2016

*L’acte de la ‘Arrancà’ marcarà demà l’inici d’unes festes plenes d’història i tradició

Callosa d’en Sarrià compta els minuts perquè demà el tradicional acte de la ‘Arrancà’ marque l’inici de quatre intensos dies de festes, en els quals les hosts de la Creu i la Mitja Lluna lluitaran pel domini de la vila. El so de la música, la majestuositat dels vestits en les desfilades, l’olor a pólvora i la devoció per la patrona, la Mare de Déu dels Injuries seran els protagonistes d’unes festes impregnades d’història i devoció.

 

Serà a les dotze del matí quan dolçainers i tabaleters, acompanyats del volteig de campanes, inicien els festejos. La música de les xirimites començarà amb els descendents de la família Boronat als quals a continuació s’agregaran les colles del Pinyol i de l’Algar. Els secundaran totes les bandes de música que interpretaran al uníson el pasdoble ‘Callosa en Festes’, un himne propi de festes compost pel mestre José Vicente Asensi i dirigit per Vicente Javier Ronda Valls. Ja a la vesprada, a les 16.15h., la Plaça del Convent acollirà el ball de les pastoretes. A les 19.30 hores, les tropes de la Creu envairan els carrers de Callosa amb l’Entrada Cristiana. Per la seua banda, les hosts de la Mitja Lluna desfilaran el diumenge, a les 19.00 hores. Tots dos bàndols lluiran els seus millors vestits i presumiran del seu poder amb espectaculars boatos que faran visible la tradició centenària de les festes de Callosa.

 

Els balls del bàndol Moro i Cristià són alguns dels actes més cridaners de Callosa per la seua originalitat i singularitat. Les ambaixades, en les quals els bàndols es disputaran el control de la vila, tindran els seus dies, el dilluns i el dimarts, sent aquest últim quan finalment les tropes Cristianes reconquistaran la ciutat. A partir del dimecres a la vesprada començaran els actes festius dels Díes de Bous i Missa de Gràcia que finalitzaran 30 d’octubre.

 

 

 

*Adjuntem programes d’actes.

 

programa_dies_de_bous_callosa_oct_16

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Festes, Notícies

Los comentarios están cerrados.