• ca
  • es
Inici » Biblioteca » La Biblioteca Municipal continua amb els actes del seu 50 aniversari aquest divendres amb una exposició fotogràfica, contacontes i una conferència sobre poesia valenciana

La Biblioteca Municipal continua amb els actes del seu 50 aniversari aquest divendres amb una exposició fotogràfica, contacontes i una conferència sobre poesia valenciana

| 15 setembre, 2016

15092016_expo_biblioteca_callos_0115092016_expo_biblioteca_callos_0215022016_biblioteca_web

*De manera prèvia als actes es descobrirà la placa amb el nom de l’obra literària l’Espill amb el qual s’ha batejat la Biblioteca

La Biblioteca Municipal continua amb la celebració del seu 50 aniversari amb nous actes commemoratius que tindran lloc divendres que ve, 16 de setembre. La inauguració d’una exposició fotogràfica, un contacontes infantil i una conferència sobre poesia valenciana seran els actes centrals d’aquesta jornada s’inaugurarà a les 18.00 hores.

 

Els actes començaran amb el descobriment de la placa que porta el nom de l’Espill, amb el qual s’ha batejat la Biblioteca Municipal, després d’aprovació plenària. L’Espill és una de les grans obres de la literatura medieval en valencià, escrita a Callosa d’en Sarrià per Jaume Roig, autor que al seu torn dóna nom al carrer on es troba la Biblioteca.

 

Exposició fotogràfica “50 anys junts”

 

A continuació, es procedirà a inaugurar l’exposició fotogràfica “50 anys junts” a través de la qual es podrà descobrir l’evolució de la Biblioteca al llarg d’aquests anys: des de la seua creació en 1965 fins els nostres dies.

 

Des del 1965 fins el 1994 la Biblioteca Municipal es trobava els baixos de l’Ajuntament. L’any 1994, la Biblioteca es va traslladar a l’edifici contigu a la Casa de Cultura, conegut com a ‘Casa Savalilles’. En aquesta etapa la Biblioteca va ampliar el seu horari, obrint als matins i a les vesprades. La visió de la Biblioteca per part de la societat canvia i comença a concebre’s com un espai dinamitzador de la cultura, en el qual s’organitzen diverses activitats participatives al voltant del llibre i de la lectura. A partir de l’any 2000, la Biblioteca comença a experimentar una transformació tecnològica amb l’automatització del fons i la incorporació d’internet per als usuaris. L’any 2009, s’inauguren les actuals instal·lacions de la Biblioteca al carrer Jaume Roig. Aquest nou espai permet realitzar més activitats de dinamització bibliotecària, s’amplia amb açò l’horari d’obertura al públic, s’incrementa el nombre d’ordinadors amb accés a internet, s’implanta el servei de WI-FI, s’incrementen els espais de lectura i es crea una sala d’estudi i audiovisuals que permet la realització de xarrades, projeccions, tallers, cursos, activitats d’animació a la lectura, etc. Tot açò, fa créixer tant l’activitat de la Biblioteca com el nombre d’usuaris, 1.590 en l’actualitat, encara que són molts més els que, encara sense estar registrats, fan ús de la Biblioteca Municipal.

 

Contacontes i conferència

 

A més de l’exposició, els més xicotets podran gaudir també, a partir de les 18.00 hores, d’un contacontes a càrrec de Carles Cano. Finalment, a les 19.30 hores, els actes es tancaran amb una conferència a càrrec de Joan Borja, que té per títol ‘La Marina Baixa en les albors de l’etnopoètica valenciana: Adolf Salvà i Francesc Martínez i Martínez’.

 

Divendres que ve, 23 de setembre, continuaran els actes relacionats amb la Biblioteca Municipal. Així, a les 18.00 hores, es representarà un teatre infantil titulat Alicia en el seu món, a càrrec de la companyia Cocó Teatre. Finalment, a les 19.30 hores, tindrà lloc la presentació del llibre de Vicent Galiana Universitat perduda. Una crònica de la lluita estudiantil valenciana, 1999-2014.

 

Aquests actes se sumen als ja celebrats al llarg d’aquest any amb motiu del 50 aniversari de la Biblioteca Municipal. Tot un any replet d’activitats per a commemorar el mig segle d’un edifici al servei dels ciutadans on pastura la cultura i la passió per la lectura.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Biblioteca, Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.