• ca
  • es
Inici » Cultura » La Biblioteca l’Espill acull el pròxim 30 de juny la presentació d’una novel•la històrica que transcorre a Callosa d’en Sarrià

La Biblioteca l’Espill acull el pròxim 30 de juny la presentació d’una novel•la històrica que transcorre a Callosa d’en Sarrià

| 26 juny, 2017

Divendres que ve, 30 de juny, a les 20.00 hores, es presentarà en la Biblioteca Municipal l’Espill la novel·la històrica ‘Entre moros, cristianos y corsarios’, de Francisco Requena Amoraga, la trama de la qual transcorre a Callosa d’en Sarrià durant el segle XVI.

 

La novel·la aborda la difícil convivència de musulmans i cristians en l’antic regne de València i la defensa d’aqueix litoral davant dels corsaris nord-africans. La novel·la gira entorn de dos xiquets musulmans, Hassán i Qasim, nascuts a l’aljama de la vila de *Callosa d’a Sarrià. Allí, en un lloc un poc apartat de la costa on la vida transcorre de manera anodina i aparentment mai ocorre res, coneixeran la subjecció a la societat cristiana dominant, l’activitat intensa i azarosa que es desenvolupava a la costa a poques llegües d’allí i la bogeria fratricida que va assotar el regne durant la revolució de les Germanies el 1521, que acabarà per aconseguir la pacífica comunitat mudèjar de Callosa i la portarà per una espiral de violència d’incert final.

 

Estem davant d’una obra literària que, amb estricte rigor històric fruit d’una profunda recerca i documentació sobre el tema, posa en relleu la necessària i, al mateix temps, difícil coexistència entre cristians i musulmans en un perillós i agitat territori de frontera. En la novel.la, el treball quotidià de la gent senzilla es combina amb els seus particulars i oposades lleialtats ideològiques i religioses i amb una acció trepidant que traslladarà el lector al Segle XVI.

 

La novel·la és un al·legat en favor de la convivència pacífica, del respecte i l’acostament de les civilitzacions que es produeix amb el mutu coneixement d’aquestes i, en definitiva, una vibrant aventura que sens dubte atraparà el lector quasi des del seu inici.

 

Francisco Requena Amoraga, natural d’Albacete però establit a Elx, és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat d’Alacant, és especialista en Història Moderna, particularment en la història del Mediterrani durant els segles XVI i XVII, la qual cosa ha motivat que centrara el seu interès literari en la pugna que durant aqueixes dues centúries es va mantenir entre els dos grans blocs políticoreligiosos del moment: la Monarquia Espanyola, d’una banda, i l’Imperi Otomà i els seus aliats nord-africans, per l’altra.

 

L’acte serà presentat per Joaquín Ronda Pérez i la regidoria de Cultura sortejarà tres exemplars entre els assistents.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.