• ca
  • es
Inici » Agricultura » Josep Saval sol•licita al president de la Diputació ajudes urgents per a reparar els sistemes de reg i els camins

Josep Saval sol•licita al president de la Diputació ajudes urgents per a reparar els sistemes de reg i els camins

| 6 febrer, 2017

*El president de la Diputació, César Sánchez, ha visitat aquest matí Callosa d’en Sarrià al costat de diversos diputats provincials per a avaluar els danys patits pel temporal de pluges de gener

*L’alcalde de Callosa ha recalcat que “la prioritat és salvar la collita d’aquesta temporada, ja que, si no s’actua, els més de 9 milions d’euros quantificats en danys en infraestructures podrien fins a triplicar-se”

L’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, ha traslladat al president de la Diputació provincial, César Sánchez, en la visita que ha realitzat aquest matí al municipi la necessitat de “ajudes urgents per a reparar els sistemes de reg i els camins rurals que estan completament destrossats com a conseqüència del temporal de pluges del passat mes de gener”. Una urgència que de no contemplar-se podria fins a triplicar els danys patits. “La prioritat és salvar la collita d’aquesta temporada, ja que, si no s’actua, els més de 9 milions d’euros quantificats en danys en infraestructures podrien fins a triplicar-se”.

 

Amb aquestes paraules el primer edil callosí ha expressat la seua preocupació al president de la Diputació, davant la imminent recollida del nespro, fruit del que el municipi és el major productor europeu amb una facturació anual d’uns 30 milions d’euros.

 

La recollida del nespro començarà a mitjan pròxim mes de març i, en aquests moments, la gran preocupació de Callosa d’en Sarrià, municipi el principal motor del qual econòmic és l’agricultura, és la de poder regar. En aquest sentit, Saval ha recordat que “més del 70% del sistema de reg dels camps callosins estan destrossats pel temporal, així com nombrosos camins rurals que impedeixen accedir als agricultors a les seues finques”.

 

El president de la Diputació i l’alcalde han estat acompanyats en la visita per diversos diputats provincials i gran part de la Corporació Municipal, a més dels màxims representants de la Comunitat General de Regants i de la Cooperativa Agrícola de la localitat.

 

Durant la visita, Saval ha informat a Sánchez que la principal infraestructura hídrica de la localitat també està danyada i, actualment, el proveïment d’aigua potable i reg s’està garantint a través d’altres alternatives, però que tan sols podran donar subministrament durant uns tres mesos més. Així mateix, ha enumerat diversos desperfectes com el que presenta la bassa de reg d’Onaer, amb capacitat per a 100.000 metres cúbics, i el d’alguns assuts del riu Algar i determinades conduccions d’aigua.

Per la seua banda, el president de la Diputació, s’ha compromès a cercar fons per a aportar ajudes davant la imminent campanya del nespro, així com a coordinar les línies d’ajudes que s’engegaran des del Govern Central i des del Govern Autonòmic. “Des de la Diputació hem actuat des del primer moment i seguim fent-ho”, ha dit. “Estem un municipi principalment agrícola i la collita del nespro genera molts llocs de treball i són molts els agricultors que han vist danyades les seues collites, per açò, des de la Diputació anem a treballar per a ajudar-los en tot el que puguem i coordinar les ajudes del Govern d’Espanya i de la Generalitat Valenciana perquè l’objectiu és retornar la normalitat a les famílies al més prompte possible, sobretot, tenint en compte que dins d’un mes i mitjà comença la recollida del nespro i hem d’intentar que aquestes famílies puguen tirar endavant”, ha manifestat César Sánchez.

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Agricultura, Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.