• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Joan Baldoví visita demà Callosa d’en Sarrià per a interessar-se pels danys del temporal

Joan Baldoví visita demà Callosa d’en Sarrià per a interessar-se pels danys del temporal

| 26 gener, 2017

carrer_plataners

*El diputat nacional de Compromís vindrà acompanyat de la coordinadora general de la formació valenciana, Àgueda Micó, i el diputat provincial Gerard Fullana

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, visitarà demà Callosa d’en Sarrià per a interessar-se pels danys patits en la localitat pel temporal de pluges. El diputat desembarcarà a Callosa al costat de la coordinadora general de Compromís, Àgueda Micó, i el diputat provincial, Gerard Fullana, que estaran acompanyats per l’alcalde, Josep Saval, i membres de l’equip de govern, amb els qui realitzarà una recorregut pels camins, els regs i les explotacions agrícoles més afectades.

 

L’objectiu de la visita és el d’analitzar ‘in situ’ les destrosses ocasionades en un dels municipis de la Marina Baixa més afectat per les fortes pluges, amb la finalitat de sol·licitar ajudes tant en l’àmbit autonòmic com l’estatal.

 

L’alcalde ha assenyalat que s’estan realitzant informes preliminars dels danys patits per part de l’Ajuntament, Comunitat General de Regants i Cooperativa Agrícola de Callosa per a poder sol·licitar les ajudes conjuntament, ja que són moltes les infraestructures afectades, tant públiques com privades.

 

El primer edil ha enumerat danys en el 70% dels sistemes de regadiu del poble, en les principals canalitzacions per al proveïment d’aigua, en xarxes de servei, en nombrosos camins rurals que romanen tallats per despreniments, en diferents edificis públics en els quals s’han produït filtracions d’aigua. Entre aquests, el Poliesportiu, la Biblioteca Municipal, el Museu Etnològic, l’ascensor de la Casa de Cultura que roman fora de servei, o el cementeri municipal. Així mateix, a aquests danys cal sumar les nombroses destrosses en edificacions particulars i instal·lacions particulars.

 

Des de la Cooperativa Agrícola de Callosa d’en Sarrià s’ha informat que els danys en hortes són difícils de quantificar encara, però igualment s’ha incidit que les destrosses registrades en infraestructures són molt nombrosos.

 

Així mateix, quant al nispro, la Cooperativa estima que el 90% de les parcel·les conreades a l’aire lliure estan d’alguna manera afectades per la pedra amb danys importants. El 40% de les instal·lacions de coberta sota malla s’han vist també danyades pel vent huracanat després d’unes pluges de més de 300 litres/m2 el que ha suposat greus destrosses en aquestes.

 

Quant al cítric, el 25% dels cítrics tardans (Taronges Lane batega, Navel late i Llima verna) han sigut danyats pel vent, pedra i l’excés de pluja.

 

D’altra banda, el 60% de la collita d’alvocat ha caigut al sòl pel vent, i nombrosos arbres s’han enfonsat, tant pel vent com per l’excés d’aigua.

 

Aquesta vesprada el govern local elevarà a Ple una moció d’urgència per la qual, tenint en compte els primers informes preliminars de danys, se sol·licitaran ajudes supramunicipals per les destrosses provocades per les fortes pluges.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.