• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Joan Baldoví visita Callosa d’en Sarrià per a comprovar els danys patits pel temporal de pluges

Joan Baldoví visita Callosa d’en Sarrià per a comprovar els danys patits pel temporal de pluges

| 27 gener, 2017

27012017_vista_baldoví_daños_lluvias_0427012017_vista_baldoví_daños_lluvias_0327012017_vista_baldoví_daños_lluvias_0227012017_vista_baldoví_daños_lluvias_01

*El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats ha estat acompanyat també per la coordinadora general de la seua formació, Águeda Micó, i el diputat provincial Gerard Fullana

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha visitat aquesta vesprada Callosa d’en Sarrià per a interessar-se pels danys patits com a conseqüència del temporal de pluges. El diputat ha desembarcat en Callosa al costat de la coordinadora general de Compromís, Águeda Micó, i el diputat provincial, Gerard Fullana. La comitiva ha estat acompanyada per l’alcalde callosí, Josep Saval, i diferents membres de l’equip de govern, representants de la Cooperativa Agrícola i de la Comunitat de Regants, els qui han realitzat un recorregut pels camins, regs i explotacions agrícoles més afectades.

 

Joan Baldoví ha volgut fer visible amb aquesta visita als municipis d’interior que igual que nombroses localitats del litoral de la Comunitat Valenciana també han patit importants destrosses per les fortes pluges. “El temporal també ha afectat greument al sector de l’agricultura en pobles com Callosa d’en Sarrià, amb danys incalculables que perjudicaran seriosament al seu principal sector econòmic”, ha manifestat. Per açò, ha insistit que “cal fer front comú perquè les ajudes puguen arribar d’igual forma a aquests municipis”.

 

L’alcalde ha assenyalat que l’Ajuntament, la Comunitat General de Regants i la Cooperativa Agrícola de Callosa han elaborat informes preliminars dels danys patits per a poder sol·licitar ajudes conjuntament, ja que són moltes les infraestructures afectades.

 

La comitiva ha visitat diversos regs, ja que s’estimen danys en el 70% del sistema de regadiu de Callosa d’en Sarrià. També s’han visitat camins rurals que han patit lliscament de terres i que han obligat a les autoritats locals a tallar-los al trànsit en molts casos, així com hortes destrossades i infraestructures hídriques danyades. També s’ha traslladat al diputat nacional els problemes de filtracions d’aigua produïts en diversos edificis públics tals com el Poliesportiu la Biblioteca Municipal, el Museu Etnològic, el Mercat Municipal o la Casa de Cultura.

 

El primer edil callosí ha informat que encara són difícils de quantificar els danys, però “la quantia econòmica serà molt elevada per la quantitat de desperfectes provocats en infraestructures públiques i de particulars”. Saval ha incidit que “els problemes començaran fer-se visibles sobretot en unes setmanes quan els agricultors necessiten regar i els siga imposible, donades les condicions en les quals han quedat els sistemes de regadiu amb nombrosos trencaments en canonades, basses destrossades com la del reg d’Onaer, sèquies enfonsades, etcètera”.

 

Pel que fa als cultius d’aquesta localitat principalment agrícola, la Cooperativa ha informat que els danys registrats en el cultiu de nispros s’estimen en un 90% en les parcel·les conreades a l’aire lliure com a conseqüència de la pedra. El 40% de les instal·lacions de coberta sota malla s’han vist també danyades pel vent huracanat després d’unes pluges de més de 400 litres/m2 el que ha suposat greus destrosses en les mateixes.

 

Quant al cítric, el 25% dels cítrics tardans (Taronges lane batega, Navel batega i Llimó verna) han sigut danyats pel vent, pedra i l’excés de pluja.

 

D’altra banda, el 60% de la collita d’alvocat ha caigut al sòl pel vent, i nombrosos arbres s’han enfonsat, tant pel vent com pel per l’excés d’aigua.

 

Cal destacar, que ahir Callosa d’en Sarrià va aprovar en Ple per unanimitat una moció d’urgència per la qual, tenint en compte els primers informes preliminars de danys, se sol·licitaran ajudes supramunicipals per les destrosses provocades per les fortes pluges.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.