• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Finalitzen els treballs de neteja d’enderrocs en el Poador Municipal

Finalitzen els treballs de neteja d’enderrocs en el Poador Municipal

| 29 novembre, 2017

*Urbanisme treballa per a conèixer les causes de l’esfondrament que condicionaran el projecte de reconstrucció

L’empresa Bernia Home finalitzava ahir a la vesprada els treballs de neteja d’enderrocs del Poador Municipal, després de patir l’esfondrament de la seua coberta en la matinada del passat divendres, 24 de novembre.

 

L’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, ha informat que “una vegada desenrunada la zona, els tècnics municipals han constatat afortunadament que la pila del poador es troba intacta”. Així mateix, s’ha comprovat que el sistema hídric dels dolls, que tampoc van patir danys superficials, funciona sense evidenciar-se desperfectes en el mateix.

 

“És una alegria poder confirmar que els elements principals del poador es conserven intactes després del  que ha succeït. Ara caldrà treballar en l’elaboració dels informes tècnics pertinents per a conèixer les causes de l’esfondrament i poder així adequar el projecte de reconstrucció a un disseny de futur que garantisca la conservació d’un dels béns patrimonials més importants del nostre poble”, ha declarat el primer edil.

 

En primer lloc, des del departament d’Urbanisme s’elaborarà un informe en el qual s’esclariran les causes que han provocat l’esfondrament de la coberta del poador. En aquests moments, els tècnics municipals continuen treballant per a esbrinar les causes, encara que la primera hipòtesi apunta a una fallada en una cantonada del mur lateral del carrer de la Font que estava humida i que actuava com a suport de la coberta. Pel que sembla aquest suport hauria cedit, provocant un efecte va dominar que va acabar amb el despreniment de la coberta.

 

Una vegada es coneguen les causes, es realitzarà un reconeixement del terreny amb estudis geotècnics, amb la finalitat d’elaborar un projecte definitiu de reconstrucció amb totes les garanties.

 

El regidor de Cultura, Francesc Guardiola, ha manifestat també la seua satisfacció en constatar que la pila del poador no ha patit danys i que els treballs de neteja d’enderrocs s’han realitzat amb una cura extrema per a preservar el monument, que al seu torn ha conservat també intacte el seu frontal, on estan les canelles i el relleu del rei Jaume I que havia sigut restaurat fa dos mesos.

 

El Poador de la Font Major, que consta de poador i abeurador, va ser construït l’any 1783. Té dotze canelles i una capacitat per a albergar a més de setanta persones. L’any 1910 es va cobrir amb una teulada per a protegir de la pluja a les persones que acudien a llavar. La coberta es va restaurar fa uns 25 anys, substituint la uralita que hi havia per teula. Així mateix, l’Ajuntament ha escomès periòdicament actuacions de millora i manteniment del monument.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Cultura, Notícies, Urbanisme Estratègic

Los comentarios están cerrados.