• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Es reuneixen a Callosa d’en Sarrià els nou municipis que integren la Comissió Comarcal de Prevenció en Seguretat Local de la Marina Baixa

Es reuneixen a Callosa d’en Sarrià els nou municipis que integren la Comissió Comarcal de Prevenció en Seguretat Local de la Marina Baixa

| 2 febrer, 2018

 

Callosa d’en Sarrià ha acollit aquest matí la vintena reunió de Comissió Comarcal de Prevenció i Seguretat Local de la Marina Baixa integrada pels Policies Locals dels municipis de Benidorm, l’Alfàs del Pi, Altea, Callosa d’en Sarrià, Finestrat, la Nucia, Polop de la Marina, Relleu i la Vila Joiosa. La trobada semestral ha tingut lloc en la Casa de Cultura ‘Jaume Pastor Fluixà’ i hi han assistit els caps dels Policies Locals dels nou municipis, així com els regidors de Seguretat Ciutadana.

 

La reunió ha estat presidida per l’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, qui ha donat la benvinguda als municipis participants al costat dels regidors de l’equip de govern callosí Alfonso Puigcerver i Rosa Mari Savall.

 

El primer edil ha subratllat la importància d’ “establir una coordinació eficaç dels cossos de seguretat de la comarca per a millorar la qualitat del servei al ciutadà mitjançant l’intercanvi d’informació entre els policies de les diferents poblacions, l’engegada d’accions conjuntes o la possibilitat de compartir recursos i infraestructures”.

 

Entre els temes que s’han abordat en la reunió ha destacat una proposta de transport interurbà comarcal presentada per Benidorm per a la qual s’ha acordat convocar una reunió extraordinària, que se celebrarà de nou a Callosa d’en Sarrià, i a la qual es convidarà al director general de Transport de la Generalitat Valenciana per a estudiar la seua viabilitat amb la finalitat de millorar aquest servei. Igualment s’ha abordat una proposta per a la formació de pilots de drons i serveis relacionats per als Ajuntament de la Comissió, així com la formació de l’ús de les defenses elèctriques (TASER) per a policies locals de la CCPSLMB o la possibilitat de fer ús de les galeries de tir dels Ajuntaments que en disposen pels policies dels municipis que integren la comissió a través de convenis i contribucions per al seu manteniment.

 

La Comissió Comarcal de Prevenció de Seguretat Local de la Marina Baixa, CCPSLMB, va ser creada al juliol del 2008 i manté unides les àrees de seguretat dels nou municipis esmentats. La plataforma comarcal a més té com a objectius marcats una carta de cinc compromisos dels quals es dóna compte i s’avaluen en cada comissió com són l’assistència a les urgències en un temps màxim de 8 minuts; la tramitació d’objectes trobats en un màxim de 15 dies; activitats formatives a sectors socials en matèries d’interés com l’Educació Vial en els col·legis amb almenys 10.000 assistents; controls a un mínim de 4.000 vehicles i resposta amb un termini màxim de 12 dies les queixes plantejades als agents de la policia. Els cinc compromisos es mantindran en el 2018.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies, Seguretat Ciutadana

Los comentarios están cerrados.