• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Els pressupostos 2017 contemplen més despesa social, educativa i la recuperació del patrimoni històric de Callosa d’en Sarrià

Els pressupostos 2017 contemplen més despesa social, educativa i la recuperació del patrimoni històric de Callosa d’en Sarrià

| 23 desembre, 2016

23122017_pleno_presupuestos2017_callosa

*L’equip de govern aprova els comptes municipals 2017 abans de començar l’exercici

*L’alcalde subratlla que “els pressupostos estan basats en l’austeritat, el control de la despesa pública i l’eficiència en la gestió”

L’equip de govern de Callosa d’en Sarrià, format per Compromís i el PSOE, ha aprovat en Ple els Pressupostos Municipals 2017 en la sessió ordinària celebrada ahir a la vesprada. Segons ha manifestat l’alcalde, Josep Saval, “es tracta d’uns pressupostos que contemplen una major despesa social, educativa i actuacions per a protegir i recuperar el patrimoni històric de Callosa”.

 

El primer edil ha subratllat que “els pressupostos estan basats en l’austeritat, el control de la despesa pública i l’eficiència en la gestió, ja que es continua en la línia d’evitar despeses supèrflues per a prioritzar inversions socials, en l’àmbit educatiu i unes altres que són d’interès general i beneficien a tota la ciutadania”. A més, Saval ha destacat l’esforç que han realitzat tots els membres del govern local per a poder aprovar els comptes municipals abans de començar l’exercici i ha felicitat al regidor d’Hisenda, Vicent Llobell, pel treball que ha fet.

 

El pressupost ascendeix a un total de 6.581.206 euros i en ell es contempla una reducció en la despesa de 86.729 euros pel que fa a l’exercici anterior (un 1,30% menys).

 

Aquesta reducció es deu, entre altres factors, a la municipalizació de diversos serveis que estaven externalitzats com és el servei de neteja de la biblioteca que durant la legislatura de l’anterior govern del Partit Popular suposava una despesa per a les arques municipals d’uns 20.000 euros anuals. Així mateix, s’ha municipalizat el servei del manteniment de parcs i jardins el que constituirà un estalvi de més de 20.000 euros.

 

Josep Saval ha destacat també l’esforç que s’ha realitzat per a poder rebaixar els interessos de deute, que han passat de 39.521 en 2015 a 9.272,43 euros per al pròxim 2017.

 

En el capítol d’inversions cal recalcar que l’Ajuntament destinarà un total de 457.176 euros, per la qual cosa ha augmentat la xifra pel que fa a l’any 2016 en més de 100.000 euros.

 

 

Més despesa social

En aquest sentit, la política del govern local continuarà apostant per l’ajuda social, destinant bona part del seu pressupost a aquesta fi. Així, es destinaran 50.000 euros a la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Baixa, a la qual pertany Callosa d’en Sarrià. A aquesta quantitat se sumaran altres 15.000 euros a ajudes socials que gestionarà el propi Ajuntament. El pressupost dirigit al programa ‘Menjar a casa’ tornarà a incrementar-se en 500 euros més de cara a 2017, per la qual cosa passarà de tenir un pressupost de 2.500 euros a comptar amb 3.000 euros.

 

Des de l’Ajuntament també s’ha volgut apostar per diversos col·lectius com el dels joves per als quals es destinaran 6.000 euros per al lloguer d’un local que servirà de Casal Jove, als quals se sumen altres 6.000 euros per a realitzar activitats.

 

La sensibilització per la igualtat de gènere tindrà un espai important en els pressupostos, dotant una partida per a activitats per a la dona amb 7.000 euros (5.000 euros més que en 2016). A més s’han pressupostat 3.500 euros per a començar a desenvolupar la implantació del Pla d’Igualtat aprovat recentment en sessió plenària.

 

La partida per a activitats dirigides a la tercera edat també s’ha incrementat comptant amb 2.000 euros. També es comptarà amb una partida de 4.000 euros per a activitats de la salut i ONGs i es destinaran un total de 10.000 euros (un 50% més que en 2016) a la recollida i custòdia d’animals.

 

Un altre de les inversions de rellevància serà la creació d’un parc d’integració infantil adaptat per a xiquets amb discapacitat que comptarà amb 25.000 euros de pressupost.

 

Major despesa en Educació

Altra de les prioritats del govern local seguirà sent l’Educació. Així, s’han pressupostat 10.800 euros per al disseny i construcció del ‘Camí segur al col·le’, amb la finalitat de garantir la seguretat dels escolars perquè puguen anar al col·legi a peu sense cap perill. S’han pressupostat 11.500 euros per a la millora dels lavabos en el col·legi públic Mirantbó. S’ha creat una nova partida de 15.000 euros per a ajudes a l’adquisició de material escolar. S’ha incrementat la partida per a les AMPAS dels col·legis, passant de 9.000 a 11.000 euros, una partida en la qual s’inclourà la ‘Escola Matinera’ per a afavorir la conciliació familiar i laboral de les famílies de Callosa. També s’han pressupostat 900 euros per a mobiliari de l’Escola Infantil. Es destinaran 4.000 euros per a ajuda al transport escolar als alumnes callosins del centre Doble Amor de Benidorm. Les beques a estudiants d’Erasmus s’incrementaran en 2017, passant d’1.000 a 2.000 euros. I es mantindran les ajudes al transport a estudiants universitaris i de FP amb una partida de 10.000 euros.

 

Recuperació del patrimoni històric

La recuperació del patrimoni històric de Callosa d’en Sarrià serà una altra de les prioritats en 2017. Per açò, s’han pressupostat 15.000 euros per al condicionament del Fort de Bernia i 12.000 euros per a la reparació de la façana del Poador. Per a la protecció d’aquest últim monument, l’Ajuntament ha contemplat en els comptes municipals del pròxim exercici 63.000 euros per a l’adquisició del solar que limita amb el Poador. Igualment es destinaran 3.000 euros per a la il·luminació del Portal.

 

 

 

 

Altres inversions

En el capítol d’inversions destaquen també altres actuacions com l’adquisició dels terrenys en Penya Severino per 68.500 euros per a crear un accés a la zona mitjana del paratge de les Fonts de l’Algar, amb la finalitat, principalment, de poder donar accés a ambulàncies d’una forma més ràpida i eficaç.

 

Quant a les millores hídriques del municipi, destaca l’adquisició d’una bomba d’elevació per a l’Estació de Sacos per 29.666 euros.

 

Igualment, es destinaran 20.609,27 euros per a la remodelació de la plaça del Convent, on es procedirà a la reparació del passeig, a la construcció d’una caseta magatzem i d’un mural.

 

S’ha consignat una altra partida de 19.060,57 euros per a la instal·lació de nous lavabos i una nova zona de pícnic en l’Algar i 12.160,50 per al condicionament del Camí dels Clots.

 

Els pressupostos per a l’exercici 2017 s’han aprovat amb els vots de l’equip de govern. El grup municipal del PP va votar en contra i Ciutadans i UPyD es van abstenir.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Hacienda y Pratrimonio, Notícies

Los comentarios están cerrados.