• ca
  • es
Inici » Festes » Els nòmades del desert s’apoderen de la vila de Callosa d’en Sarrià

Els nòmades del desert s’apoderen de la vila de Callosa d’en Sarrià

| 8 octubre, 2017

Les tropes de la Mitja Lluna han oferit aquesta nit una majestuosa Entrada pels carrers de la localitat a través d’un viatge des del desert d’Aràbia fins a Callosa d’en Sarrià. Els nòmades del desert i els oasis de somni han sigut la inspiració d’una fastuosa desfilada que ha obert la filà Lleugers, liderats pel banderer Vicente Bernardo García Roig amb un boato que ha lluït espectaculars vestits amb els colors de la comparsa com a protagonistes, el roig, el blanc i el blau, i al ritme de la marxa mora de Francisco Valor Llorenç, ‘Al-Mellat’. El banderer ha irromput pels carrers de la vila sobre un palauet que malbaratava sumptuositat i elegància.

Després de Guàrdia Negra, Guàrdia Negra Dónes Marraskets, Beduines, La Plana, Granadins, Granadines i El Cordó, que van oferir un gran espectacle ple de màgia i fantasia, va arribar el boato de la capitania mora d’enguany protagonitzada per la filà Beduïns i han lluït vestits de somni, confeccionats en el mateix el Marroc, i que han evocat la vida beduïna del desert amb detalls en roig, verd i negre, els colors de la comparsa. Dromedaris, esquadres de l’oasi, guàrdies reals, acompanyades per ballets de palau, han donat entrada a la capitania mora en una llarga catifa roja.

El capità Lucas Ferrando Blanquer, al costat de la capitana Mónica Torregrosa Martínez, i la capitania infantil María Ferrando Torregrosa i Víctor Ferrando Torregrosa, han sorprès desfilant en una superba carrossa, transformada en un majestuós castell sobre l’arena del desert.

Abans de començar la desfilada mora, a primera hora de la vesprada, ha tingut lloc el ball de ‘Els Pastoretes a l’Ángel’, i els xiquets han tingut també el seu protagonisme al matí en la seua pròpia Entrada Infantil. Igualment, a primera hora del matí, s’ha celebrat l’ofrena floral i posterior missa en honor a la Mare de Déu dels Injuries, actes que van haver de ser suspesa ahir com a conseqüència de la pluja.

Demà entre els actes programats destaquen el concurs del Ball Moro, a les 12.30 hores, en la plaça del Convent, el Tiroteig, a les 16.15 hores, l’Ambaixada Mora, a les 17.00 hores, i la processó en honor a la patrona, a les 20.00 hores.

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Festes, Notícies

Los comentarios están cerrados.