• ca
  • es
Inici » Notícies » Els habitants de Callosa d’en Sarrià podran optar a les ajudes del Pla Renhata 2017 de reforma d’interior d’habitatges

Els habitants de Callosa d’en Sarrià podran optar a les ajudes del Pla Renhata 2017 de reforma d’interior d’habitatges

| 13 març, 2017

La regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià, Lumi Puigcerver, ha informat sobre la convocatòria d’ajudes autonòmiques del Pla Renhata 2017 per a la reforma interior d’habitatges. El Pla Renhata aborda quatre línies diferents: substitució de calderes i finestres; i reformes de banys i cuines.

 

De moment, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, ja ha convocat les ajudes per a la renovació de finestres i calderes.

 

Segons ha explicat Lumi Puigcerver, l’objectiu d’aquestes ajudes és el de facilitar la renovació de les finestres dels habitatges per altres amb millor aïllament tèrmic, així com la substitució de les velles calderes per calderes de condensació, ajudant així al fet que les llars reduïsquen la seua factura energètica.

 

El pressupost per a la renovació de finestres ascendeix a 750.000 euros i per al canvi de calderes a 200.000 euros.

 

A aquestes ajudes pot acollir-se el propietari, inquilí o usufructurari de l’habitatge, independentment de la seua renda i el termini de sol·licitud finalitzarà el 30 de juny.

 

D’altra banda, estan pendents de ser publicades les ajudes del Pla Renhata per a la reforma de banys i cuines en immobles construïts abans del 1996, així com les ajudes per a l’adaptació dels habitatges a persones amb diversitat funcional. Les subvencions amb càrrec als fons de la Generalitat, seran del 35% del pressupost protegible fins a un màxim de 4.200 euros. A més, el pressupost subvencionable no serà inferior a 2.000 euros ni superior a 12.000 euros, amb independència del pressupost real de les obres que pot ser major.

 

D’aquesta manera, per primera vegada la Conselleria destina una partida específica de 3 milions d’euros per a ajudes directes per al seu desenvolupament. El Pla Renhata respon així a la nova política del Consell de millorar la qualitat de vida de les persones optimitzant les condicions d’habitabilitat a través d’ajudes directes als propietaris d’habitatges per a actuacions sobre els elements privatius, especialment en els recintes de cuina i banys i a la millora de l’accessibilitat en els habitatges, amb especial interés a la diversitat funcional dels seus ocupants.

 

Per a més informació, els interessats podran acudir a l’oficina tècnica de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià.

 

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Notícies, Sense Categoria, Urbanisme Estratègic

Los comentarios están cerrados.