• ca
  • es
Inici » Festes » Festes celebra Sant Jaume amb el concert de Pep Gimeno ‘Botifarra’

Festes celebra Sant Jaume amb el concert de Pep Gimeno ‘Botifarra’

| 16 juliol, 2016

16072016_actos_sant_jaume_0116072016_actos_sant_jaume_04

*Les danses tradicionals de Callosa, un recital de poesia, albades, cucanyes, entre actes, completaran la programació festiva

*L’acte de presentació del programa de festes va culminar amb la visita a les ‘Balconades’ cedides per Gata de Gorgos amb la presència de l’alcaldessa d’aquesta localitat

La Regidoria de Festes portarà a Callosa a Pep Gimeno ‘Botifarra’ el pròxim 25 de juliol, dia de Sant Jaume. L’edil de l’àrea, Rosa Mari Savall, va donar a conèixer ahir a la vesprada en un acte celebrat en la Casa de Cultura el programa de festes de Sant Jaume que se celebraran els dies 23, 24 i 25 de juliol. El concert de el ‘Botifarra’ culminarà amb els tres dies de festa en els quals es ballaran les tradicionals danses de Sant Jaume, es recitaran poesies, es cantaran les albades, se celebraran cucanyes i sonarà la música tradicional valenciana. Segons ha indicat l’edil de Festes, “seran tres intensos dies replets d’activitats en les quals es reivindiquen l’arrelament cultural de Callosa”.

Entre els actes més destacats del programa, el dia 23 juliol, Callosa d’en Sarrià comptarà amb l’actuació del grup de danses de Polop ‘El Porxet’, a les 19.30 hores, en la Plaça del Convent. El 24 de juliol tindrà lloc el recital de poesia de Manel Arcos, a les 20.00 hores, en la Plaça del Convent. A les 01.00 hores són destacables les Albades a càrrec de l’Escola de Cant d’Estil de l’Alfàs del Pi, que es recuperen després de diversos anys sense incloure’s en la programació de les fetes. Finalment, el 25 de juliol, Pep Gimeno oferirà el concert ‘Botifarra a Banda’, a les 20.00 hores, en la Plaça del Convent.

Josep Gimeno i Montell, més conegut pel nom artístic de Pep Gimeno ‘Botifarra’, (Xàtiva, 1962) és un cantaor tradicional valencià amb uns trenta anys d’experiència que, recentment, ha aconseguit ressò mediàtic en enregistrar el seu primer disc com a artista titular, sent guardonat amb el Premi Ovidi 2007 al ‘millor disc de folk i noves músiques’.

Botifarra s’ha destacat com una de les veus més sol·licitades de la cançó d’arrel tradicional i col·labora sovint, solament o acompanyat per la Rondalla de la Costera o el grup Ball a Banda amb grups de danses de la Ribera del Xúquer, la Vall d’Albaida o la Safor i ha gravat diverses col·laboracions en discos de música d’arrel tradicional, cançó d’autor i, fins i tot, rock.

 

Si hi ha una manera de cantar al País Valencià que irradie, com cap altra, autenticitat en el gest, credibilitat en el tarannà i ‘valenciania’ en la substància, aquesta és indubtablement la de Pep Gimeno, Botifarra.

Cal destacar que a Pep Gimeno ho acompanyarà durant la seua actuació ‘La Primitiva’ de l’AAM i el grup de danses de Callosa ‘La Faltriquera’ ballarà algunes peces també sobre l’escenari.

“Amb aquest concert hem volgut mantenir el folklore i la tradició musical valenciana que caracteritzen la festa de Sant Jaume en Callosa amb les seues danses arrelades”, ha manifestat l’edil de Festes.

 

Visita a les ‘Balconades’ amb l’alcaldessa de Gata de Gorgos

Després de la presentació del programa de festes, es va visitar les ‘Balconades’ que s’han penjat com a ornamentació per a aquests dies de festes en la Plaça de Espanya i en els carrers Major i de Sant Vicent. Un acte al qual va assistir l’alcaldessa de Gata de Gorgos, Magda Mengual, i la seua regidora de cultura, Ángels Soler, ja que les obres d’aquestes ‘Balconades’ han sigut cedides per aquest municipi. Mengual va estar acompanyada per l’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, la regidora de Festes, Rosa Mari Saval, i els regidors Alfonso Puigcerver, Mª Luz Puigcerver, Francesc Guardiola, Vicent Llobell y Mari Carmen Mascaró.

 

PROGRAMA FESTES:TRIPTIC_DANSES_CALLOSA_JUL_16(b)-2 (1)

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Festes, Notícies

Los comentarios están cerrados.