• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Els delictes descendeixen un 30% a Callosa d’en Sarrià

Els delictes descendeixen un 30% a Callosa d’en Sarrià

| 13 setembre, 2016

1309216_junta_seguridad_callosa_02

*Avui s’ha celebrat en l’Ajuntament la Junta Local de Seguretat amb la presència del Subdelegat del Govern a Alacant i comandaments dels diferents cossos de seguretat

*En la reunió s’ha abordat també el dispositiu especial de seguretat per a festes de Moros i Cristians

El subdelegat de Govern a Alacant, Juan Antonio Gómez, i l’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, han presidit aquest matí en l’Ajuntament la Junta Local de Seguretat que se celebra cada any i en la qual Gómez ha constatat un descens del 30% en els delictes comesos en l’últim any en la localitat.

 

“El descens dels delictes és molt significatiu, estem parlant d’un 30 % menys d’infraccions penals, per la qual cosa les dades són extraordinàriament positius”, ha afirmat el subdelegat de Govern. Així mateix, ha indicat que “l’índex de delictes per habitants s’ha reduït en un 50%, situant-se en 17 per cada 1.000 habitants”, per la qual cosa Gómez ha felicitat a la Guàrdia Civil i a la Policia Local per l’important treball que han realitzat, ja que “amb aquestes dades podem afirmar que Callosa és una ciutat segura”.

 

L’alcalde de Callosa s’ha mostrat satisfet per aquest descens en els delictes, encara que ha insistit en “no baixar la guàrdia”, i com a contrapunt, s’ha mostrat preocupat pels incendis forestals que sí han registrat un augment en l’últim any.

 

En la Junta Local de Seguretat també han estat presents el tinent coronel Cap d’Operacions de la Comandància de la Guàrdia Civil, Francisco Rodríguez Lorenzo; el tinent cap accidental de la 4ª Companyia de Calp, Francisco Rivelles; el sergent del lloc de la Guàrdia Civil de Callosa, José Morejón; el representant de l’Administració Autonòmica, José Antonio Fernández de la Propietària; l’Inspector Cap del grup d’Estrangers, Ignacio Fernández Molina; el cap de la Policia Local, Juan Carlos Palacios, l’oficial de la Policia Local, Isabel Vanesa Pérez; i la regidora de Festes, Rosa Mari Savall.

 

Durant la reunió s’ha realitzat un balanç estadístic dels delictes registrats en l’últim any en el municipi i de les intervencions realitzades pels diferents cossos de seguretat. Quant a la tipologia delictiva, el robatori en habitatges rurals aïllats del nucli urbà sense habitants continua sent la més nombrosa, al costat de la tinença d’estupefaents.

 

Increment dels incendis forestals

L’incendi originat a Bolulla i que ha afectat a Callosa d’en Sarrià ha ocupat un espai important en aquesta trobada. El cap de la Policia local, Juan Carlos Palacios, ha constatat en l’últim any un increment dels incendis forestals per negligència. Per açò, s’ha proposat exercir un major control sobre les cremes agrícoles i dur a terme una campanya de conscienciació entre els agricultors amb l’organització de xarrades informatives a través de la Cooperativa Agrícola i amb la col·laboració del Seprona.

 

Pel que fa als robatoris de productes agrícoles, s’ha destacat l’esforç realitzat per la Guàrdia Civil i la Policia Local que han aconseguit esclarir molts robatoris amb la recuperació fins i tot de la mercaderia.

 

D’altra banda, s’ha incidit en la coordinació entre Guàrdia Civil i Policia Local per al seguiment dels casos de violència de gènere.

 

Dispositiu de Festes

Finalment, en la junta s’ha abordat el dispositiu especial de seguretat que s’engegarà en segon cap de setmana d’octubre amb motiu de les festes de Moros i Cristians. Així, Policia Local i Guàrdia Civil es coordinaran en les labors de seguretat i vigilància i, mentre que els efectius de la Policia Local es concentraran en el nucli urbà entorn als diferents actes festius, la Guàrdia Civil prestarà servei en l’extraradi. Igualment, s’ha planificat el dispositiu de tràfic davant els talls de carrers que es produiran.

 

Talls de veu:

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Alcaldia, Festes, Notícies, Seguretat Ciutadana

Los comentarios están cerrados.