• ca
  • es
Inici » Alcaldia » Els alumnes de l’IES de Callosa d’en Sarrià es mobilitzen contra la violència masclista

Els alumnes de l’IES de Callosa d’en Sarrià es mobilitzen contra la violència masclista

| 25 novembre, 2016

25112016_actos_violencia_genero_0325112016_actos_violencia_genero_0425112016_actos_violencia_genero_0225112016_actos_violencia_genero_01

*Els actes de l’institut se sumen als que tindran lloc aquesta vesprada a la Casa de Cultura pel Dia Internacional contra la Violència de Gènere

L’alcalde callosí, Josep Saval, i les regidores d’Igualtat i Educació, Rosa Mari Savall i Estela Menaches, respectivament, han assistit aquest matí als actes celebrats en l’IES de Callosa d’en Sarrià amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que es commemora hui 25 de novembre. Les activitats organitzades han tingut com a objectiu últim conscienciar i sensibilitzar els més joves sobre aquesta xacra que lamentablement encara perviu en la nostra societat.

 

La jornada ha començat amb la lectura d’un manifest a càrrec de la coordinadora de violència, igualtat i convivència, Amparo Perea, i ha continuat amb la lectura dels textos guanyadors deI I Concurs de Microrelats en contra de la violència masclista organitzat per primera vegada enguany.

 

Els guanyadors del certamen han sigut en categoria individual: Aida Moncada (2n ESO C); Alejandro Mora (2n ESO C) i Vicent Cano (3r ESO A). En categoria col·lectiva s’han atorgat dos premis als grups formats per Clara Cortés, Pedro Bustos, Ana Pérez i Ruth Calvo (tots de 2n BAT); i al grup compost per Alba Ferrando, Marcos Rodríguez, Natalia Sampero i Laura Lehmnan (tots de 1r BAT). Tots dos grups han escrit els seus relats en francès.

 

Els dos premis col·lectius han sigut lliurats als guanyadors per les autoritats locals assistents, ja que els premis, consistents en un val de 50 euros per a comprar en les papereries de la localitat, han sigut patrocinats per l’Ajuntament.

 

Els actes han conclòs amb una solta de globus i s’han complementat amb l’exposició que alberga l’IES des del passat 9 de novembre ‘No té nom!’, de l’artista argentina Diana Raznovich. L’exposició es basa en el llenguatge no sexista i forma part d’un projecte del Centre d’Estudis sobre la Dona de la Universitat d’Alacant.

 

Actes Casa de Cultura

Aquesta vesprada continuaran els actes per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere en la Casa de Cultura. Uns actes amb els quals la societat callosina manifestarà el seu rebuig més ferm al maltractament contra la dona.

 

Els actes començaran a les 18.30 hores amb la lectura d’un manifest a favor de l’eliminació de la violència contra les dones, a càrrec de l’alcalde Josep Saval. A continuació es realitzarà una solta de globus i es presentarà l’equip femení de futbol Atl. Callosa. Finalment, es projectarà la pel·lícula ‘Luz que agonitza’ de George Cukor (1944), que compta amb la col·laboració de l’Aula de Cinema de la Universitat d’Alacant. El film està protagonitzat per Ingrid Bergman, Charles Boyer, Joseph Cotten i Angela Lansbury. Tot un clàssic del suspens que aborda la violència psicològica exercida sobre la dona.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Educació, Igualtat, Notícies

Los comentarios están cerrados.