• ca
  • es
Inici » Notícies » El Servef inverteix prop de 300.000 euros a Callosa d’en Sarrià en la creació de llocs de treball i cursos formatius

El Servef inverteix prop de 300.000 euros a Callosa d’en Sarrià en la creació de llocs de treball i cursos formatius

| 18 gener, 2018

(Foto d’un dels cursos formatius impartits en Callosa pel Servef)

 

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef), a través de la gestió de la regidoria d’Ocupació que dirigeix l’edil Lumi Puigcerver, ha invertit en l’últim any a Callosa d’en Sarrià un total de 297.077,56 euros. Una important quantitat econòmica destinada a la creació d’un total de 12 llocs de treball per a persones en situació de desocupació, a través dels diferents programes de promoció de l’ocupació impulsats per les polítiques del Govern del Botànic, i als quals s’ha adherit l’Ajuntament callosí. Igualment, dins d’aquesta quantitat s’engloben diferents cursos formatius per a millorar l’accés al mercat laboral de persones aturades del municipi.

 

Així, pel que fa a la creació d’ocupació, el Servef va concedir el 2017 a l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià una subvenció de 49.835,53 euros per a la contractació de persones aturades del municipi d’almenys 30 anys a través dels programes d’iniciativa social EMCORD i EMCORP. Així, mitjançant la baremació de persones aturades realitzada pel Servef, d’una banda, a través del programa EMCORD, es va contractar a quatre peons un de jardineria, un altre de lampisteria, un altre d’obra de paleta i un altre de manteniment d’edificis. La subvenció per a la contractació d’aquests quatre peons amb una durada de 6 mesos ascendeix a 28.843,41 euros. D’altra banda, a través del programa EMCORP, es va contractar a tres peons de neteja d’edificis per a 6 mesos amb una subvenció de 20.992,12 euros

 

Així mateix l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià va rebre el 2017 altres dues subvencions del Servef per a la promoció de l’ocupació juvenil, dins del programa d’incentius per a la contractació de persones jóvens qualificades, per la qual durant un any s’ha contractat a dues educadores per a l’Escola Infantil Municipal. L’import atorgat al consistori per a portar avant aquesta iniciativa ha sigut de 38.900,22 euros.

 

D’altra banda, el Servef també va concedir una subvenció de 42.291,81 euros per al programa d’incentius per a la contractació temporal de persones jóvens que, en aquest cas, es va destinar a la contractació de tres peons de manteniment a jornada completa durant un any. La subvenció s’engloba dins dels programes EMCUJU i EMPUJU.

 

Cursos de formació

Quant als cursos de formació del Servef per a afavorir la inserció laboral, l’Ajuntament de Callosa s’ha acollit a tres, un d’Activitats de Gestió Administrativa amb una subvenció de 72.090 euros, un altre d’Atenció sociosanitària a persones depenents en institucions amb una subvenció de 51.840 euros i un altre d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria amb una subvenció de 42.120 euros.

 

Descens de l’atur a Callosa d’en Sarrià

Les polítiques d’Ocupació dutes a terme per l’equip de govern i l’adhesió a programes subvencionats per al foment de l’ocupació continuaran aplicant-se en el municipi per a millorar les xifres de la desocupació a Callosa. De fet, l’edil d’Ocupació, Lumi Puigcerver, ha destacat una disminució en la taxa d’atur en la localitat que ha passat de registrar en els últims quatre anys 143 aturats menys, de 622 l’any 2013 (20,75%) a 567 en 2014 (18,64%) a 537 en 2015 (18,12%), a 516 en 2016 (17,10%) i a 479 al desembre de 2017 (15,63%).

 

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Notícies, Promoció de l’ocupació

Los comentarios están cerrados.