• ca
  • es
Inici » Agricultura » El sector del nispro s’uneix per a exigir a Hisenda que s’incloguen en les bonificacions de l’IRPF per la sequera als municipis exclosos

El sector del nispro s’uneix per a exigir a Hisenda que s’incloguen en les bonificacions de l’IRPF per la sequera als municipis exclosos

| 19 maig, 2016

19052016_reunión_DO_01_callosa19052016_reunión_DO_03_callosa

*Els agricultors demanen una rebaixa permanent de l’IRPF per al cultiu del nispro que el situe en el 0,13%

*El PSPV-PSOE es reuneix amb els afectats en el CRDO ‘Nísperos de Callosa d’en Sarrià’ per a promoure la unió de forces

Els diputats socialistes, Herick Campos i David Cerdán, al costat de la senadora del PSOE Encarna Llinares, i membres de la corporació municipal de Callosa s’han reunit aquest matí en la seu del Consell Regulador Denominació d’Origen ‘Nísperos de Callosa d’en Sarrià’ amb representants d’aquest sector amb l’objectiu de promoure la unió de forces per a exigir al Ministeri d’Hisenda que s’incloguen en les bonificacions de l’IRPF per la sequera a tots els municipis productors.

 

El Ministeri d’Hisenda ha inclòs només en les reduccions de l’IRPF que afecten al cultiu del nispro a les localitats d’Altea i Tàrbena, deixant fora a la resta de municipis de la comarca que també es dediquen a aquest sector productiu.

 

Per açò, totes les entitats i organismes pertanyents al sector del nispro han subscrit un document que es remetrà a la Subdelegació del Govern d’Alacant, a través del  qual s’exigeix al Ministeri d’Hisenda que es modifique de forma urgent la nova ordre sobre la rebaixa dels índexs de rendiment net en l’estimació objectiva de l’IRPF per a cultius afectats per inclemències meteorològiques com la sequera i els colps de calor patits el 2015.

 

Segons ha manifestat el diputat autonòmic socialista i portaveu de la Comissió d’Agricultura, David Cerdán, el que es reivindica és que es tinga en compte “la unitat de producció per a poder incloure a tots els municipis productors de nispros sense cometre greuges comparatius entre ells”.

 

Així mateix, Herick Campos ha reclamat que no es tinga en compte tan sols “el minvament de producció per inclemències meteorològiques patides pel que fa a l’any anterior, sinó que es tinga una visió més àmplia en aquest sentit perquè el sector porta patint pèrdues des de fa anys”.

 

L’alcalde del Callosa, Josep Saval, ha reivindicat igualment “una rebaixa permanent de l’IRPF perquè no s’haja de sol·licitar cada any”.

 

En aquest sentit, a través del document al qual s’han adherit els representants del sector del nispro, se sol·licita una rebaixa fixa per al cultiu del nispro que se situe en el 0,13%, sent l’índex actual del 0,37%. En aquesta rebaixa s’inclourien els municipis de Callosa d’en Sarrià, Altea, Polop de la Marina, la Nucia, la Vila Joiosa, Benidorm, Benidmantell, Beniardà, Bolulla, l’Alfàs del Pi i el Castell de Guadalest.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Agricultura, Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.