• ca
  • es
Inici » Cultura » El relleu del Rei Jaume I recobra la seua figura

El relleu del Rei Jaume I recobra la seua figura

| 7 setembre, 2017

 

*Els treballs de restauració a punt de culminar després de la col•locació de les peces reconstruïdes del cap i el peu del monarca

Els treballs de restauració del baix relleu del Rei Jaume I que presideix el Poador de Callosa són a punt de culminar després de la col·locació hui de les peces reconstruïdes del cap i el peu de la figura del monarca.

 

Els treballs de restauració han consistit en la neteja de la pedra natural que es trobava molt deteriorada a causa de la seua exposició a la intempèrie. Així, s’ha realitzat un tractament biològic per a eliminar les taques de fongs i líquens que mostrava com a conseqüència de la humitat i s’han eliminat les restes de pintura produïts per actes vandàlics. Igualment s’ha eliminat el repintat de color vermellós del marc exterior del relleu i de la mandorla que embolica a la figura del Rei Jaume I de factura bastant recent, per a deixar el color original de la pedra.

 

En la composició del relleu s’ha pogut recuperar una perspectiva del poble de Callosa en la qual s’aprecia la cúpula de l’Església i que es troba sota el cavall del monarca.

 

Així mateix, s’ha procedit a la reposició del cap, casc, peu, braços, i part de l’espasa del rei amb la reconstrucció de les peces. Igualment s’han reposat els braços dels xiquets que apareixen en la part superior de la composició del relleu, així com algunes fulles pertanyents als motius ornamentals que envolten el marc del relleu i una xicoteta vora del propi marc.

 

El projecte, mancant perfilar alguns detalls tècnics, culmina finalment amb la col·locació hui del cap i el peu del Rei Jaume I, en substitució als afegits que hi havia i que no tenien res a veure amb el baix relleu original.

 

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià i l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals (IVC+R) de la Generalitat Valenciana han cofinançat els treballs del baix relleu que data de principis del segle XX.

 

El regidor de Cultura, Francesc Guardiola, ha visitat aquest matí el Poador per a comprovar les peces reconstruïdes i que s’integraran amb el relleu original. Guardiola s’ha mostrat satisfet amb el projecte de restauració, amb el qual es recupera un dels béns patrimonials de Callosa, que donen mostra de la seua història i la seua cultura.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.