• ca
  • es
Inici » Alcaldia » El pressupost de 2016 es tanca amb un romanent de tresoreria positiu de 2,2 milions

El pressupost de 2016 es tanca amb un romanent de tresoreria positiu de 2,2 milions

| 31 març, 2017

El Ple municipal va adonar ahir de la liquidació del pressupost de 2016 amb un romanent de tresoreria positiu de 2,2 milions d’euros. Un any més l’Ajuntament tanca els pressupostos amb un romanent de tresoreria positiu, gràcies a les mesures d’austeritat i estalvi que està duent a terme el nou equip de govern format per Compromís i PSOE.

 

Aquesta quantitat econòmica es destinarà a amortitzar el deute municipal i a inversions financerament sostenibles en compliment de la llei pressupostària del Govern Central que restringeix les actuacions a aquesta fi. Entre les actuacions que barreja l’Ajuntament es troben reparacions d’alguns dels danys ocasionats pel temporal de pluges del passat mes de gener i l’adquisició de comptadors intel·ligents d’aigua que s’instal·laran en el municipi per a controlar i estalviar en el subministrament d’aigua.

 

Altres mocions aprovades en Ple

Cal destacar que ahir també es va aprovar en Ple, amb els únics vots en contra del PP, una modificació de crèdit entre els quals es trobaven 400.000 euros que es destinaran a amortitzar deute, la qual disminuirà d’1,3 milions a 900.000 euros.

 

D’altra banda, en la sessió plenària d’ahir es van aprovar altres assumptes com és una moció per a sol·licitar a la Diputació d’Alacant ajudes per valor de 296.607,48 euros per a la reparació de tres vials públics que han patit danys per les pluges de gener. Es tracta del carrer de Plataners en la Urbanització de Santa Clara, el Camí de la Casella i el Camí dels Clots. Els tres vials han patit greus corriments de terres en els quals es fa urgent una actuació per a evitar majors danys i riscos en la seguretat dels usuaris donada la seua perillositat. La proposta va ser aprovada per unanimitat.

 

Igualment, el Ple va acordar per unanimitat exigir al Govern Central una rebaixa permanent dels mòduls d’IRPF que afecten a la nespra i que els càlculs dels mateixos tinguen com a referència l’exercici anterior i no els últims tres anys.

 

Un altre dels assumptes que es van aprovar en el Ple d’ahir va ser la resolució d’al·legacions i aprovació definitiva de la Relació de Llocs de treball de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià. Una de les metes que s’havia proposat l’actual equip de govern en aquesta legislatura que ha culminat amb aquest acord plenari. El punt va ser aprovat amb els vots dels regidors del Govern local, mentre que els grups de l’Oposició es van abstenir.

 

També es va aprovar, amb els vots de l’equip de govern, una moció de suport al Dret Civil Valencià a través de la qual es demana la retirada dels recursos presentats pel Govern Central en el Tribunal Constitucional contra les lleis valencianes de Règim Econòmic Matrimonial Valencià, la llei de Custòdia Compartida i la d’Unions de fet. L’Ajuntament de Callosa se suma així a la reivindicació que promou l’Associació de Juristes Valencians (AJV).

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.