• ca
  • es
Inici » Alcaldia » El Ple reclamarà a les administracions les ajudes promeses per a pal•liar els danys dels temporals de desembre i gener

El Ple reclamarà a les administracions les ajudes promeses per a pal•liar els danys dels temporals de desembre i gener

| 28 juny, 2017

(FOTOS OBRES FONT MAJOR)

 

*Les pluges van causar més de 9 milions d’euros en danys i des de les administracions tan sols ha respost la Generalitat amb 1,5 milions per a les obres de la Bassa d’Onaer i la Font Major

L’equip de govern (format per Compromís i PSOE) elevarà demà una moció al Ple per a reclamar a les diferents administracions públiques les ajudes promeses per a pal·liar els danys produïts pels temporals de pluges que van assotar al municipi durant els passats mesos de desembre i gener.

 

Les fortes pluges van produir danys en infraestructures per valor de més de 9 milions d’euros, afectant a sistemes de reg, infraestructures hidràuliques, camins rurals, edificis i instal·lacions municipals, finques agrícoles i habitatges. No obstant açò, malgrat estar ja a la fi del mes de juny, l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià tan sols ha rebut l’ajuda d’1,5 milions d’euros de la Generalitat Valenciana per a la reparació urgent de la Bassa d’Onaer, la conducció de la Font Major, així com la construcció de dos assuts en el riu el Castell de Guadalest i un sifó en el reg del Margequivir. En aquest sentit, les obres de la Font Major, que s’estan executant a través de TRAGSA, tindran un cost molt més elevat del previst, ja que les destrosses són d’una envergadura molt major de la inicialment avaluada, tal com ha informat l’alcalde callosí, Josep Saval.

 

Davant aquesta situació, el govern local vol insistir davant les administracions públiques, sobretot, davant la Diputació provincial d’Alacant i el Govern Central que encara no han materialitzat les línies d’ajudes que van anunciar, en la necessitat de donar solucions a les nombroses destrosses ocasionades pels temporals.

 

L’estudi de danys, elaborat des de l’Oficina Tècnica Municipal amb aportacions de la Comunitat General de Regants i Usuaris i la Cooperativa Agrícola, va ser presentat a les diverses convocatòries d’ajudes a l’emergència, tant de la Generalitat Valenciana com de la Prefectura de l’Estat a través de la Subdelegació del Govern d’Alacant, dins dels terminis establits per cada organisme.

 

Igualment, es va presentar una petició extraordinària a la Diputació Provincial d’Alacant per a fer front a tres obres d’emergència que reclamen una actuació sense demora a causa de la seua perillositat, amb un cost de 296.607 euros. La sol·licitud es va presentar al començament d’abril d’enguany i a més cal recordar la visita que va efectuar el president de la Diputació, César Sánchez, i diversos diputats provincials a algunes zones especialment afectades pel temporal. Malgrat açò, el municipi continua sense resposta per part de l’administració provincial.

 

L’Ajuntament també va sol·licitar una reunió amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a avaluar la situació de rius i barrancs i conèixer les actuacions que té previstes executar aquesta entitat. No obstant açò, l’Ajuntament no ha obtingut encara resposta alguna.

 

La CHX està realitzant a Callosa d’en Sarrià dues intervencions. La primera, relacionada amb el temporal, es va executar de forma urgent i va consistir en la retirada d’una gran pedra que va caure en el llit del riu Guadalest, obstruint i desviant el seu curs. La segona s’està realitzant en la zona on conflueixen els rius de Bolulla i l’Algar, i consisteix en la neteja i condicionament de les ribes del riu. Sobre aquesta última obra, la CHX s’ha limitat a informar al Consistori de la seua execució, però sense explicar oficialment la seua finalitat.

 

Així doncs, exceptuant les obres d’emergència que està executant la Conselleria d’Agricultura, les reparacions i actuacions que s’estan escometent estan sent a càrrec del propi Ajuntament, la Comunitat General de Regants o de particulars. Per tot açò, a través de la moció que s’elevarà demà a Ple, se sol·licita a les diverses administracions públiques que comunique al Consistori quin és la resposta i les actuacions que es pot esperar d’elles i les corresponents dates, en cas que haguera prevista alguna actuació.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.