• ca
  • es
Inici » Alcaldia » El Ajuntament reclamarà a les administracions les ajudes promeses per a pal•liar els danys dels temporals de desembre i gener

El Ajuntament reclamarà a les administracions les ajudes promeses per a pal•liar els danys dels temporals de desembre i gener

| 30 juny, 2017

 

*El Ple Municipal aprova també una moció per a un finançament just i el projecte de substitució d’un tram de la impulsió Margeve-Onàer 

El Ple Municipal, celebrat ahir a la vesprada, va acordar reclamar a les diferents administracions públiques les ajudes promeses per a pal·liar els danys produïts pels temporals de pluges que van assotar al municipi durant els passats mesos de desembre i gener.

 

Les fortes pluges van produir danys en infraestructures per valor de més de 9 milions d’euros, afectant a sistemes de reg, infraestructures hidràuliques, camins rurals, edificis i instal·lacions municipals, finques agrícoles i habitatges. No obstant açò, malgrat estar ja a la fi del mes de juny, l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià tan sols ha rebut l’ajuda d’1,5 milions d’euros de la Generalitat Valenciana per a la reparació urgent de la Bassa d’Onàer, la conducció de la Font Major, així com la construcció de dos assuts en el riu el Castell de Guadalest i un sifó en el reg del Margequivir. En aquest sentit, les obres de la Font Major, que s’estan executant a través de TRAGSA, tindran un cost molt més elevat del previst, ja que les destrosses són d’una envergadura molt major de la inicialment avaluada, tal com ha informat l’alcalde callosí, Josep Saval.

 

Davant aquesta situació, el govern local vol insistir davant les administracions públiques, sobretot, davant la Diputació provincial d’Alacant i el Govern Central que encara no han materialitzat les línies d’ajudes que van anunciar, en la necessitat de donar solucions a les nombroses destrosses ocasionades pels temporals.

 

L’estudi de danys, elaborat des de l’Oficina Tècnica Municipal amb aportacions de la Comunitat General de Regants i Usuaris i la Cooperativa Agrícola, va ser presentat a les diverses convocatòries d’ajudes a l’emergència, tant de la Generalitat Valenciana com de la Prefectura de l’Estat a través de la Subdelegació del Govern d’Alacant, dins dels terminis establits per cada organisme. Igualment, es va presentar una petició extraordinària a la Diputació Provincial d’Alacant per a fer front a tres obres d’emergència que reclamen una actuació sense demora a causa de la seua perillositat, amb un cost de 296.607 euros.

 

L’Ajuntament també va sol·licitar una reunió amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a avaluar la situació de rius i barrancs i conéixer les actuacions que té previstes executar aquesta entitat. No obstant açò, l’Ajuntament no ha obtingut encara cap resposta.

 

 

Així doncs, si exceptuem les obres d’emergència que està executant la Conselleria d’Agricultura, les reparacions i les actuacions que s’estan escometent són a càrrec del mateix Ajuntament, la Comunitat General de Regants o de particulars. Per tot açò, a través de la moció presentada per l’equip de govern, que ha comptat amb el suport de la regidora d’UPyD i l’edil no adscrita (el PP es va abstenir), se sol·licitarà a les diverses administracions públiques que comunique al Consistori quina és la resposta i les actuacions que se’n poden esperar i les corresponents dates, en cas que haguera prevista alguna actuació.

 

Altres punts de l’ordre del dia

D’altra banda, el Ple també va aprovar amb els vots de l’equip de govern la regidora d’ UPyD i l’edil no adscrita la moció ‘Per a un Finançament Just’. El PP va votar en contra. La moció proposa instar al Govern Central a la reforma del sistema de finançament autonòmic per a possibilitar als valencians disposar de recursos suficients per a poder gaudir d’uns serveis públics de qualitat i que permeta l’exercici de les competències pròpies. Així, s’instarà també al Govern Central que les inversions territorializadas es facen d’acord al pes poblacional.

 

Igualment, el Ple va aprovar per unanimitat el projecte de substitució d’un tram de la impulsió Margeve-Onàer en el terme municipal. El projecte serà finançat íntegrament per la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural amb un pressupost total de 539.107,22 euros.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.