• ca
  • es
Inici » Alcaldia » El Ple exigeix al Govern d’Espanya un finançament just i a la Diputació que distribuïsca les subvencions amb criteris equitatius

El Ple exigeix al Govern d’Espanya un finançament just i a la Diputació que distribuïsca les subvencions amb criteris equitatius

| 29 setembre, 2017

El Ple Municipal va aprovar ahir dues mocions per a reclamar tant al Govern Central com a la Diputació Provincial un finançament just i uns criteris més equitatius en l’assignació de subvencions.

 

Així, el grup municipal Socialista va presentar una moció per la qual s’instarà al Govern d’Espanya a acordar un nou model de finançament autonòmic abans que finalitze l’any 2017 i a garantir les inversions necessàries per a la Comunitat Valenciana.

 

A través de la proposta s’ha acordat adherir-se al decàleg presentat pel president de la Generalitat en la seua reunió amb el President del Govern d’Espanya el passat 7 de setembre, així com adherir-se al manifest per un finançament just redactat per la Generalitat Valenciana.

 

També s’instarà al Govern d’Espanya al fet que destine en els Pressupostos Generals de l’Estat del 2018 el percentatge d’inversions equivalent al pes poblacional de la Comunitat Valenciana en el conjunt d’Espanya i al fet que s’incloga el finançament que li correspon a la Comunitat Valenciana.

 

Repartiment de subvencions per part de la Diputació

D’altra banda, Compromís va presentar també una moció en la qual s’exigeix a la Diputació d’Alacant que es comprometa a abonar totes les quantitats que els 107 municipis beneficiaris dels plans d’obres i serveis 2016 i 2017 han hagut de satisfer per a la realització de les inversions subvencionades, inclosa la del municipi de *Callosa, ja que en la moció es destaca “un important greuge comparatiu entre uns municipis i uns altres, com a conseqüència del seu color polític i, fins i tot, per la relació personal amb el seu alcalde o alcaldessa”. Així mateix, s’exigeix a la Diputació d’Alacant que aprove l’entrada al fons de cooperació de la Generalitat, atés que ha quedat provat que existia la capacitat econòmica i que en gran mesura aquesta inversió s’està desviant a subvencions arbitràries a un grup de pobles molt reduït. Igualment s’insta al president de la Diputació, tal com va prometre, al fet que es produïsca una taula de negociació per a aplicar el pla Objectiva, que té com a propòsit consolidar un repartiment just i transparent de les subvencions a la Diputació d’Alacant.

 

Ambdues mocions van ser aprovades amb els vots de l’equip de govern, la regidora d’UPyD i l’edil no adscrita. El PP va votar en contra en sengles propostes.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.