• ca
  • es
Inici » Alcaldia » El Ple eleva demà una modificació de crèdit de més de 579.000 euros per a inversions i millora dels serveis del municipi

El Ple eleva demà una modificació de crèdit de més de 579.000 euros per a inversions i millora dels serveis del municipi

| 27 setembre, 2017

 

(Foto del Camí de la Casilla)

*La modificació inclou actuacions en la impulsió Margeve-Onaer, en el Camí de la Casilla o en la caseta de bombament del carrer La Font, entre unes altres

El Ple Municipal elevarà matí en sessió ordinària una modificació de crèdit de 579.171,28 euros que es destinaran a inversions i millora dels serveis del municipi. Es tracta de “actuacions que han anat sorgint al llarg de l’any i que necessiten una resposta urgent per a solucionar els problemes que no convé que es continuen dilatant”, ha explicat l’alcalde, Josep Saval.

 

Entre les actuacions contemplades com a inversions en el municipi s’inclou el projecte de substitució d’un tram de la impulsió Margeve-Onaer amb un pressupost total de 395.373,04 euros.

 

“Aquest tram de canonada presenta freqüents trencaments, per la qual cosa la seua substitució constituirà un important estalvi econòmic en reparacions, així com una major eficiència en l’aprofitament de l’aigua”, ha assenyalat el primer edil.

 

En aquest projecte l’Ajuntament finançarà la substitució dels primers 675 metres del tram i els altres 925 metres seran subvencionats per la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

 

Una altra de les actuacions previstes dins d’aquesta modificació pressupostària serà la reparació del Camí de la Casilla per un import de 85.456,69 euros. El temporal de pluges del passat mes de gener va provocar l’enfonsament d’aquest vial i el trencament de la xarxa d’aigua i enllumenat públic, que va ser reparada per l’Ajuntament de forma provisional.

 

A través d’aquesta inversió municipal es procedirà a la retirada dels elements i terres que s’han lliscat i s’executarà un mur de contenció. Així mateix, es procedirà a la reposició de les canalitzacions de serveis afectades d’aigua potable i de reg per degoteig i s’executaran els acabats d’asfalt i voreres que s’han vist afectats.

 

La modificació de crèdit també contempla la insonorització de la caseta de bombament del carrer La Font per un import d’11.000 euros. Segons ha explicat Saval, “aquesta actuació comportarà un estalvi energètic important, ja que podrem posar en funcionament el bombament a la nit amb una tarifa més barata, i açò a més ens permetrà aprofitar l’aigua que arriba de la Font Major i compaginar-ho amb el subministrament d’aigua de l’estació de Sacos”.

Unes altres de les inversions destacables seran la reparació i reactivació de les càmeres de vigilància que estan instal·lades en el municipi en punts estratègics (9.000 euros), part de la remodelació del carrer d’Engràcia (6.477,78 euros) o l’estudi i treballs tècnics del Pla d’Accessibilitat (16.504,40 euros).

 

Igualment es contemplen adequacions en el servei de recollida i tractament de residus urbans per part de la concessionària AUDECA per valor de 14.872,53 euros, així com en el servei de neteja viària que presta l’empresa Urbaser amb la contractació d’un operari més durant dos mesos (3.567,76 euros).

 

També es destinaran 5.200 euros per a una campanya per a la conscienciació en la recollida d’excrements canins i per a evitar les deposicions de les mascotes en determinats punts del municipi, així com tractar les miccions dels gossos amb l’adquisició d’un líquid especial que actua de repel·lent.

 

La sessió plenària se celebrarà demà dijous, 28 de setembre, a les 20.00 hores, en el saló d’actes de la Casa de Cultura.

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.