• ca
  • es
Inici » Alcaldia » El Ple aprova per unanimitat un Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes que s’implantarà en el municipi

El Ple aprova per unanimitat un Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes que s’implantarà en el municipi

| 28 octubre, 2016

Escudo_callosa_vertical

El Ple va aprovar ahir per unanimitat un Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes amb l’objectiu de fer un diagnòstic de la realitat del municipi en aquesta qüestió i dur a terme accions capaces de resoldre situacions quotidianes que generen espais de desigualtat per qüestió de sexe.

 

Així doncs, el Pla aprovat marca les línies d’actuació a Callosa d’en Sarrià segons les necessitats actuals que presenta el municipi. A través d’aquest document l’Ajuntament tractarà de pal·liar les desigualtats de gènere mitjançant la posada en valor d’una agenda de treball interanual adaptada a la realitat local, amb la qual es pretén corregir tots aquells estereotips de gènere adquirits en el procés de sociabilització humana relacionats amb les activitats, els rols, característiques o atribucions que caracteritzen i distingeixen els homes de les dones.

 

El pla promou la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes, així com eliminar la discriminació per raó de sexe, les conductes masclistes i la violència de gènere a través de diferents procediments, metodologies i eines que aconseguisquen emancipar les dones de la seua subordinació i portar-les a aconseguir la igualtat, l’equitat i l’apoderament.

 

El Pla d’Igualtat arreplega un estudi que llança com a data singular a Callosa d’en Sarrià una major migració de dones amb estudis a la recerca d’oportunitats laborals relacionades amb la seua formació, sobretot, en dones nascudes a la fi dels anys 70 i en els anys 80. Aquest fet s’explica per l’excessiva masculinització del teixit productiu de Callosa, dedicat a l’agroindustria.

 

El Pla d’Igualtat s’ha elaborat a través d’una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant. El document permetrà a més al consistori cercar finançament públic per a dur a terme accions en diferents àmbits que fomenten la igualtat.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Igualtat, Notícies

Los comentarios están cerrados.