• ca
  • es
Inici » Alcaldia » El Ple aprova nomenar a la Biblioteca Municipal ‘l’Espill’, una de les grans obres de la literatura valenciana

El Ple aprova nomenar a la Biblioteca Municipal ‘l’Espill’, una de les grans obres de la literatura valenciana

| 1 juliol, 2016

29062016_biblioteca_callosa

El Ple Municipal va aprovar ahir nomenar a la Biblioteca Municipal ‘l‘Espill’, una de les grans obres de la literatura medieval en valencià, escrita a Callosa d’en Sarrià per Jaume Roig, que al seu torn dóna nom al carrer en la qual se situa la pròpia biblioteca.

 

La proposta s’ha englobat dins dels actes que s’han organitzat enguany entorn al 50 aniversari de la Biblioteca Municipal, ja que l’edifici no té designat encara cap nom.

 

La decisió de nomenar aquest espai cultural amb el nom de ‘l’Espill’, se sustenta, entre altres motius, en el propi nom del carrer on se situa l’edifici de la biblioteca, Jaume Roig. Des de la Regidoria de Cultura s’ha volgut conjuminar autor i obra, amb la finalitat de que compartisquen un mateix espai, dedicat a conservar el coneixement i saviesa.

 

Jaume Roig és un dels autors valencians més importants del segle XV. Va nàixer a València, però l’any 1460, fugint de la pesta que va assotar la ciutat de València, es va refugiar a Callosa d’en Sarrià, concretament en una casa del carrer del Castell, i allí va iniciar la redacció de la seua obra més famosa ‘l’Espill’, el mateix any que Joanot Martorell va començar el seu ‘Tirant lo Blanc’. Escrita en versos de quatre síl•labes amb un total de 16.359 versos, solament es conserva un manuscrit de l’obra, malgrat que durant el segle XVI va ser impresa tres vegades, prova del seu notable èxit.

 

La proposta va comptar amb els vots favorables de l’equip de govern (Compromís i PSOE) i del grup municipal de UPyD. El PP es va abstenir i Ciutadans va votar en contra.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Alcaldia, Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.