• ca
  • es
Inici » Alcaldia » El Ple aprova dues mocions per a un repartiment més just de les subvencions que destina la Diputació als ajuntaments

El Ple aprova dues mocions per a un repartiment més just de les subvencions que destina la Diputació als ajuntaments

| 25 novembre, 2016

Escudo_callosa_vertical

El Ple municipal va aprovar ahir en sessió ordinària dues mocions per les quals s’instarà a la Diputació provincial d’Alacant un repartiment més just en les subvencions que s’atorguen als ajuntaments.

 

En primer lloc, es va aprovar una moció per a instar a l’organisme provincial al fet que engegue un procés d’inversió que arribe a tots els pobles a partir de criteris objectius que permeten als municipis conèixer abans d’elaborar els seus pressupostos anuals la quantitat econòmica que percebran de la Diputació Provincial.

 

Així mateix, a través d’aquesta moció s’instarà a la Diputació al fet que adopte un pla de repartiment de la inversió als pobles amb uns paràmetres concrets i justs, usant com a exemple la proposta del ‘Pla Objectiva’, així com que aquest procés siga tingut en compte en la negociació dels pressupostos de 2017.

 

El document pretén evitar així un repartiment clientelar de les inversions basat en paràmetres poc transparents i injusts que beneficien a uns pobles per sobre d’uns altres. La proposta va ser aprovada amb els vots favorables de l’equip de govern. Els regidors del PP i de C’s van votar en contra i l’edil de UPyD es va abstenir.

 

En segon lloc, el Ple va acordar a través d’una altra moció instar a la Diputació d’Alacant al fet que participe al Fondo autonòmic de Cooperació Municipal que finançarà despesa corrent als ajuntaments.

 

El Consell ha implicat a les tres diputacions en aquesta proposta per a intentar alleujar a les hisendes municipals i dotar-les de més recursos. A través d’aquesta moció també es reivindica que aquests fons es distribuïsquen mitjançant criteris objectius per a un repartiment just i equitatiu, i que cada ajuntament conega l’import que li correspon amb l’antelació necessària per a incloure-ho en el seu pressupost. La moció va comptar amb els vots favorables de l’equip de govern i l’edil de UPyD. Els grups municipals del PP i C’s van votar en contra.

 

Entre altres assumptes, el Ple també va aprovar una moció de suport al nou model d’ensenyament plurilingüe perquè l’alumnat valencià puga acreditar coneixements de valencià, castellà i anglès. La moció va comptar amb els vots favorables de l’equip de govern i l’edil de UPyD. Els grups municipals del PP i C’s van votar en contra.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.