• ca
  • es
Inici » Cultura » El Ple acorda per unanimitat declarar ‘Les Danses de Sant Jaume’ com a Festa d’Interés turístic de la Comunitat Valenciana

El Ple acorda per unanimitat declarar ‘Les Danses de Sant Jaume’ com a Festa d’Interés turístic de la Comunitat Valenciana

| 28 abril, 2017

La Corporació Municipal al complet ha acordat en la sessió plenària celebrada ahir sol·licitar a la Conselleria de Turisme que ‘Les Danses de Sant Jaume’ siguen declarades com a Festa d’Interés turístic de la Comunitat Valenciana.

 

La moció que es va elevar ahir a ple també contemplava sol·licitar aquestes festes com a Bé Immaterial de Rellevància Local (BRL), però, per un defecte de forma en la presentació, es va acordar ajornar aquesta altra proposta per a elevar-la en la pròxima sessió plenària.

 

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià vol preservar la festa de ‘Les Danses de Sant Jaume’, ja que tenen un gran valor, no solament per la seua antiguitat datada el 1819, sinó també perquè les danses constitueixen una manifestació de ball tradicional valencià i, per tant, cal protegir-les i fomentar-les. Hui en dia, les danses de Callosa estan en plena vitalitat, després d’uns anys que van estar en decadència (anys 70 i principis del 80). Per açò, l’equip de govern considera que declarar les danses de Callosa com a Bé de Rellevància Local i com a Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana ajudarà a fomentar-les i preservar-les.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Cultura, Festes, Notícies

Los comentarios están cerrados.