• ca
  • es
Inici » Alcaldia » El nucli antic de Callosa d’en Sarrià es converteix en un museu a l’aire lliure

El nucli antic de Callosa d’en Sarrià es converteix en un museu a l’aire lliure

| 16 juny, 2016

16062016_inauguración_SAC_callosa_02

16062016_inauguración_SAC_callosa_04

*50 obres d’alumnes de Belles Arts d’Altea penjaran dels balcons fins a final de mes en la ‘II Setmana d’Art a Callosa’

L’art va prendre ahir els carrers del nucli antic de Callosa d’en Sarrià amb la inauguració de la ‘II Setmana d’Art a Callosa’, en la qual un total de 50 quadres de 2×2 metres penjaran dels balcons fins al pròxim 29 de juny. Les obres pictòriques han sigut realitzades pels alumnes de primer curs de la Facultat de Belles Arts d’Altea, dirigits pels professors de l’àrea de Pintura, Patricia Escario i Miguel Lorente.

 

L’acte d’inauguració va estar protagonitzat pel regidor de Cultura, Francesc Guardiola, el professor de Ceràmica de Callosa, Toni Ferri, i el professor de Pintura de la UMH, Miguel Lorente, qui va oferir una xarrada amena sobre l’art contemporani a través dels quadres exposats pels alumnes i les explicacions que ells mateixos van oferir de les seues obres. A més, l’esdeveniment va estar acompanyat per l’alcalde de Callosa, Josep Saval, i els regidors Estela Menaches, Vicent Llobell i Mª Luz Puigcerver. Després de la presentació a la Casa de Cultura, el públic assistent va realitzar el recorregut pel circuit dels quadres, acompanyat pels autors.

 

La ‘Setmana d’Art a Callosa’ és una iniciativa que ha recuperat l’actual equip de govern (Compromís-PSOE) en la seua aposta decidida per fomentar la cultura i l’art en la localitat. El regidor de Cultura, Francesc Guardiola, ha explicat que a través d’aquesta es vol “donar l’oportunitat als estudiants de Belles Arts de mostrar els seus treballs, convertint per uns dies el nucli antic de Callosa en un museu a l’aire lliure en el qual gaudir de l’art contemporani”.

 

L’itinerari expositiu recorre els carrers Sellesos, Plaça d’Espanya, carrer Major, Plaça el Catxó, carrer Sant Francesc, Plaça del Convent, carrer Calvari Convent  i carrer  Sant Antoni.

 

Concurse

L’activitat inclou un concurs per als artistes participants que servirà com a incentiu. Així, s’ha format un jurat compost per professors de Belles Arts que seleccionaran la millor obra exposada, a l’autor de la qual se li atorgarà un premi en metàl·lic de 300 euros.

 

D’altra banda, un jurat popular seleccionarà altres quatre obres. Els autors de les dues primeres rebran un premi de 100 euros cadascun i els autors de les altres dues obres se’ls atorgarà un premi consistent en material de belles arts. Per a açò, s’instal·larà una urna en la Casa de Cultura, on els ciutadans que visiten la mostra hauran de dipositar els vots.

El lliurament de premis es realitzarà el 24 de juny, a les 19.00 hores, en la Casa de Cultura. L’Ajuntament organitzarà també un sorteig amb premis entre els ciutadans que participen amb els seus vots en el certamen.

 

Dins de la ‘II Setmana d’Art a Callosa’, la Regidoria de Cultura ha inclòs també visites a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura, on exposen els alumnes de les escoles municipals de Ceràmica i Pintura.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Alcaldia, Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.