• ca
  • es
Inici » Festes » La celebració de ‘El Jesuset de les monges’ es retarda enguany mitja hora per a facilitar la participació dels xiquets del municipi

La celebració de ‘El Jesuset de les monges’ es retarda enguany mitja hora per a facilitar la participació dels xiquets del municipi

| 15 desembre, 2016

jesuset-16

El tradicional acte de ‘El Jesuset de les monges’ tornarà a celebrar-se enguany a Callosa d’en Sarrià el pròxim 24 de desembre. Però en aquesta ocasió, com a novetat, l’acte donarà començament mitja hora més tard, és a dir, a les 16.00 hores.

 

Segons ha informat l’edil de Festes, Rosa Mari Savall, aquest canvi horari s’ha consensuat entre la regidoria de Festes i el rector de l’Església amb la finalitat d’ “aconseguir una major participació dels xiquets del municipi, ja que tradicionalment s’ha celebrat sempre a les 15.30 hores i amb aquesta mitja hora de més, els xiquets podran menjar més tranquils i els serà més fàcil acostar-se a l’Església”. “El que pretenem és seguir recuperant el nostre patrimoni cultural i continuar mantenint vives les tradicions del poble, per açò, aquest acte l’hem volgut adaptar als temps que corren per a fomentar la participació de la gent”, ha explicat Savall.

 

A excepció de l’horari, l’acte transcorrerà com tots els anys. Els xiquets i xiquetes, així com els adults que desitgen participar hauran de concentrar-se entorn de l’Església de Sant Joan Baptista a les 16.00 hores per a eixir en comitiva portant la imatge del xiquet Jesús per a recórrer els diferents carrers del poble cantant nadales dedicades en la seua majoria al xiquet Jesús. Els xiquets podran portar instruments com a panderetes i pandorgues, i la comitiva estarà acompanyada a més per la banda de música de l’AMM. “Aquestes cançons han passat de generació en generació i formen part de la idiosincràsia de Callosa d’en Sarrià, el vincle de la qual amb la música al llarg de la seua història sempre ha sigut molt estret”, ha manifestat l’edil de Festes. El recorregut finalitzarà en la Llar del Pensionista (CEAM).

 

D’altra banda, l’edil ha recordat que, com cada any, l’Església de Sant Joan Baptista celebrarà també el dia de Nit de Nadal, a les dotze de la nit, la tradicional Missa del Gall.

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Festes, Notícies

Los comentarios están cerrados.