• ca
  • es
Inici » Activitats economiques, Comerç i Mercats » El formatge de l’empresa callosina Queronsa, premiat en els World Cheese Awards 2016

El formatge de l’empresa callosina Queronsa, premiat en els World Cheese Awards 2016

| 21 novembre, 2016

21112016_premio_queronsa
21112016_premio_queronsa_02

 

*Una de les varietats elaborades en l’empresa local rep la medalla de bronze en el certamen mundial en categoria de formatges anyencs de llet de cabra

El formatge anyenc de cabra elaborat a Callosa d’en Sarrià per l’empresa Queronsa S.L. ha obtingut la medalla de bronze en els premis World Cheese Awards 2016-2017 en la seua categoria. El prestigiós congrés International Cheese Festival és la cita mundial més important del sector formatger que enguany s’ha celebrat a Sant Sebastià del 16 al 18 de novembre.

 

En aquesta 29a edició del certamen un jurat format per 260 experts ha valorat els 3.061 formatges participants, procedents de 35 països diferents procedents dels cinc continents. Entre aquests, en categoria d’anyenc de llet de cabra, el formatge callosí s’ha imposat entre més d’un centenar de competidors amb un merescut bronze que reconeix el bon fer d’aquesta empresa familiar que elabora els seus formatges de forma artesanal des de fa tres generacions.

 

María Antonia Ronda Savall, propietària de l’empresa formatgera al costat del seu marit Juan Javier Ronda Sanchis, ha manifestat la seua “alegria” i “satisfacció” en aconseguir aquest important reconeixement que els mou a seguir treballant amb el mestratge que han heretat des que la seua àvia, María Devesa Llorens, decidira fundar l’empresa el 1968.

 

Segons ha explicat María Antonia Ronda, l’elaboració d’aquesta varietat anyenca amb llet de cabra va començar a produir-se l’any 2008 fins a consolidar-se, i hui està d’enhorabona per aconseguir aquest reconeixement d’un dels certàmens més prestigiosos d’àmbit mundial.

 

Premis

Aquest guardó aconseguit en el World Cheese Awards 2016-2017, se suma a molts altres premis recollits pels formatges de Queronsa S.L. al llarg de la seua trajectòria en diferents certàmens nacionals i internacionals. Entre aquests destaca el Cincho de Plata a la Innovació 2016, per al millor formatge curat de cabra, atorgat per l’Institut Tecnològic Agrari de Castella i Lleó, ens públic adscrit a la Conselleria d’Agricultura i Ramaderia de la Junta de Castella i Lleó. També el 2015 la varietat de formatge amb nispro que elabora Queronsa amb la Cooperativa Agrícola de Callosa d´en Sarrià va quedar entre els 25 primers productes que més van sorprendre en el Saló de Gourmets. Així mateix, els formatges de Queronsa han aconseguit en dues ocasions, en 2001 i 2005, el Premi als millors formatges espanyols, atorgat pel Ministeri d’Agricultura Pesca i Alimentació. També es van alçar amb el Cincho de Plata en el I Concurs Nacional de formatges Premis Cincho 2000 i han sigut premiats en el II Concurs Internacional de formatges Expoláctea 1991 en Torrelavega i en el I Concurs Nacional de formatges organitzat per l’O.I.C. a Madrid en 1988.

 

Des de la Corporació Municipal s’ha felicitat a l’empresa Queronsa S.L., la marca comercial de la qual és Formatgeria San Antonio, per aquest nou reconeixement i per tota una labor que va iniciar el 1968 María Devesa Llorens, va continuar el seu fill, Salvador Ronda Devesa, i ara segueix recollint èxits de la mà de Juan Javier Ronda Sanchis i María Antonia Ronda Savall. Tres generacions de mestres formatgers que porten el nom de Callosa d’en Sarrià fora de les nostres fronteres. De fet, l’Ajuntament de Callosa també ha distingit enguany a Queronsa en l’acte celebrat amb motiu del Nou d’Octubre, en el qual es va homenatjar als callosins més destacats del 2016.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Activitats economiques, Comerç i Mercats, Notícies

Los comentarios están cerrados.