• ca
  • es
Inici » Aigua » El director general d’Agricultura del Cosell analitza la gestió hídrica de Callosa d’en Sarrià en una taula redona

El director general d’Agricultura del Cosell analitza la gestió hídrica de Callosa d’en Sarrià en una taula redona

| 7 desembre, 2016

07122016_mesa_redonda_agua07122016_visita_sacos_roger_llanes

*Roger Llanes visita l’estació de bombament de Sacos per a comprovar el seu funcionament i les millores realitzades en les seues instal•lacions

Dilluns passat el director general d’Agricultura del Cosell, Roger Llanes, va visitar Callosa d’en Sarrià per a participar, al costat d’experts en la gestió hídrica, en la taula redona ‘Present, passat i futur de l’aigua a Callosa d’en Sarrià’, organitzada amb motiu del 25 aniversari de la Casa de Cultura.

 

L’esdeveniment va tenir lloc en el saló d’actes de la Casa de Cultura amb un gran acolliment de públic, entre els quals es trobaven els màxims representants de la Corporació Municipal, encapçalats per l’alcalde, Josep Saval, el primer tinent d’alcalde, Alfonso Puigcerver, el regidor de Cultura, Francesc Guardiola, i l’edil Rosa Mari Savall.

 

A més del director general d’Agricultura, van participar com a ponents el professor de la Universitat Politècnica de València, Batiste Torregrosa; el president de la Comunitat General de Regants i Usuaris de Callosa, Salvador Solbes; i l’historiador especialitzat en temes d’aigua, Juan Vicente Martín.

 

En la taula redona es va parlar de com ha evolucionat la gestió hídrica a Callosa fins a convertir-se en un referent. Es va donar a conéixer l’organigrama i el funcionament de la Comunitat General de Regants de Callosa i es va exposar en profunditat un dels projectes més ambiciosos del municipi, la xarxa integral del reg per degoteig. El projecte consistiria en la modernització de la infraestructura hidràulica bàsica i en el canvi del reg tradicional pel sistema de reg per degoteig, que abastaria 1.848 hectàrees de reg, la més gran de tota la Marina Baixa, i la finalitat última seria la d’unificar totes les comunitats de regants en una sola infraestructura única. Aquesta instal·lació afectaria, no solament el municipi de Callosa d’en Sarrià, sinó també les localitats de Bolulla, la Nucia i Altea, que també es beneficiarien de la modernització del sistema.

 

La Comunitat General de Regants i Usuaris de Callosa proposa en el seu estudi optimitzar l’ús del pantà del Castell de Guadalest i incorporar al reg les seues aigües. Per a açò, planteja revisar les polítiques de seguretat que obliguen al pantà a desembalsar anualment 3hm3 i aprofitar aquest cabal a través de la creació d’una bassa en la zona de ‘Massatava’. La mesura suposaria un estalvi benvolgut d’uns 700.000 euros.

 

El pressupost per a abordar el projecte presentat al Consell podria aconseguir els 30 milions d’euros entre el sistema de bombament, conduccions, dipòsits, basses i xarxa de reg, per la qual cosa la seua execució es plantejaria per fases.

 

Visita a Sacos

Prèviament a la celebració de la taula redona, Roger Llanes va visitar les instal·lacions dels Pous de Sacos al costat de l’alcalde de Callosa, Josep Saval, i el president de la Comunitat General de Regants i Usuaris, Salvador Solbes, per a comprovar de primera mà el funcionament d’una de les principals instal·lacions hídriques de Callosa, així com les millores que s’han realitzat per a la seua modernització.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Aigua, Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.