• ca
  • es
Inici » Alcaldia » El cupó de l’ONCE promociona Les Danses de Sant Jaume de Callosa d’en Sarrià

El cupó de l’ONCE promociona Les Danses de Sant Jaume de Callosa d’en Sarrià

| 14 juliol, 2017

*El pròxim 24 de juliol cinc milions i mitjà de cupons portaran la imatge d’aquesta celebració per tota Espanya

*Les Danses de Sant Jaume es festejaran enguany del 21 al 23 de juliol en el municipi

El cupó de l’ONCE del pròxim dilluns, 24 de juliol, promocionarà Les Danses de Sant Jaume de Callosa d’en Sarrià. Cinc milions i mitjà de cupons portaran la imatge d’aquesta celebració per tota Espanya.

 

Aquesta vesprada s’ha donat a conèixer el cupó amb la imatge de la festa de major arrelament de la localitat en la Casa de Cultura en un acte presentat per l’alcalde de l’Ajuntament de Callosa, Josep Saval; la regidora de Festes, Rosa Mari Savall; la directora de l’ONCE d’Alacant, Estela Medina; i el director de l’Agència de l’ONCE de Benidorm, Carlos Carrazoni; que han estat acompanyats per representants d’aquestes dues institucions i públic en general.

 

Estela Medina ha manifestat la seua satisfacció de “a través de la xarxa de vendes de l’ONCE poder repartir il·lusió i difondre unes festes d’important arrelament com són Les Danses de Sant Jaume de Callosa d’en Sarrià”. Segons ha indicat, el Cupó Diari de l’ONCE ofereix, per 1,5 euros, 55 premis de 35.000 euros a les cinc xifres. A més, el client té l’oportunitat, per 0,5 euros més, de jugar també a la sèrie, i guanyar ‘La Paga’ de 3.000 euros al mes durant 25 anys, que s’afegirà al premi de 35.000 euros.

 

L’edil de Festes ha assenyalat que enguany, després de l’experiència pilot de l’any passat, se celebraran les Danses de Sant Jaume coincidint amb la finalitat de setmana, els dies 21, 22 i 23 de juliol. “Encara que tradicionalment aquestes festes s’han commemorat amb motiu del dia del sant, el 25 de juliol, el passat any una enquesta popular va optar per traslladar-les per fi de setmana més proper a aquesta efemèride per a aconseguir una major participación”.

 

L’alcalde ha tancat la presentació incidint que “Les Danses de Sant Jaume tenen una extensa tradició amb actes folklòrics que a més de les danses inclouen altres activitats tradicionals com la partida de Calitx, les cucanyes o la Correguda del Gall que formen part de la seua singular idiosincràsia”.

 

Després de descobrir la imatge del cupó del pròxim 24 de juliol, el Grup de Danses de Callosa ‘La Faltriquera’ ha realitzat una exhibició dels balls que es podran gaudir durant les festes i, a continuació, s’han inaugurats ‘Les Balconades’ en la Plaça d’Espanya, que han realitzat aficionats a la pintura de Callosa en un curs impartit per Toni Ferri, per a decorar l’escenari central Les Danses de Sant Jaume.

Durant els tres dies de festa, a partir de les 23.00 hores, la plaça d’Espanya es convertirà en punt de trobada per a celebrar les danses tradicionals de Callosa. Tots els matins, a partir de les dotze, s’organitzaran les cucanyes a la plaça del Convent i el dissabte tindrà lloc també la Correguda del Gall a partir de la mateixa hora i en el mateix lloc. El diumenge, a les 18.30 hores, a la plaça del Convent es jugarà la partida del Calitx. A la programació de festejos s’afegirà a més el dissabte, a la una de la matinada, les ‘Albaes’ a càrrec de l’Escola de Cant d’Estil de l’Alfàs del Pi i un correfocs el diumenge també a la una de la matinada. El programa es completarà amb més actuacions de ball al llarg de les tres jornades i altres activitats culturals.

 

Declaració de Bé Immaterial de Rellevància Local (BRL) i com a Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana

Cal recordar que el Ple Municipal va aprovar recentment per unanimitat sol·licitar a la Generalitat Valenciana que ‘Les Danses de Sant Jaume’ siguen declarades com a Bé Immaterial de Rellevància Local (BRL) i com a Festa d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana.

 

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià vol preservar amb açò la festa de les Danses de Sant Jaume, ja que tenen un gran valor, no solament per la seua antiguitat datada en el 1819, sinó també perquè les danses constitueixen una manifestació de ball tradicional valencià.

 

Les Danses de Sant Jaume, també denominades com ‘La Festa del Fadrí’ són les festes més antigues de Callosa d´en Sarrià, així com de la comarca. L’historiador Adolf Salvà les data en el 1819, moment en què es té la primera referència escrita. El seu origen, com el de moltes altres festes, és pagà. Possiblement eren balls en honor a algun déu de la fertilitat. En cristianitzar-se totes les festes paganes van passar a oferir-se en honor a Sant Jaume i, per açò, se celebren entorn de la seua festivitat, el 25 de juliol.

 

Programació actes Danses de Sant Jaume: PROGRAMACIO_JUL_2017_DANSES

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Festes, Notícies

Los comentarios están cerrados.