• ca
  • es
Inici » Agricultura » El Consell Agrari acorda sol•licitar a la Generalitat ajudes per a condicionar diversos camins rurals

El Consell Agrari acorda sol•licitar a la Generalitat ajudes per a condicionar diversos camins rurals

| 6 abril, 2017

*En la reunió celebrada ahir es van abordar altres assumptes com la necessitat de rebaixar l’IRPF del nispro i els danys per les pluges, entre uns altres

El Consell Agrari Municipal es va reunir ahir a la vesprada en sessió extraordinària per a abordar diversos assumptes d’interès entre els quals destacaven les gestions realitzades per l’Ajuntament per a sol·licitar ajudes als diferents organismes supramunicipals per a pal·liar els danys patits pels temporals de pluges dels mesos de desembre i gener, així com l’adhesió del Consistori a la proposta de la Cooperativa Agrícola de Callosa d’en Sarrià per a exigir la reducció i adaptació de l’índex dels mòduls de l’IRPF del nispro.

 

En la trobada van estar presents l’alcalde, Josep Saval; la regidora d’Agricultura, Lumi Puigcerver; el regidor de Medi ambient i Serveis Tècnics, Alfonso Puigcerver; l’edil de UPyD, Mari Carmen Mascaró; el cap de la Policia Local, Juan Carlos Palacios; representants de la Cooperativa Agrícola Ruchey, de la Comunitat General de Regants, de la Unió de Llauradores i de l’Oficina Comarcal Agrària Marina Baixa.

 

Entre altres assumptes, el Consell Agrari va acordar sol·licitar a la Generalitat Valenciana una subvenció convocada per la Conselleria d’Agricultura per al condicionament de camins rurals, amb l’objectiu de facilitar als agricultors l’accés a les seues explotacions, augmentant amb açò la seguretat dels vials, tant per a les persones com per als vehicles que els transiten.

 

Entre els camins que es barallen per a incloure en el projecte, que haurà de remetre’s a la Conselleria abans del 22 d’abril, es troba el Pont de l’Asgoleja de Baix, el Camí de Micleta, el Camí del Pinar, el camí d’Onaer fins a la Creueta i el camí de Xirles a Callosa. Aquests camins es troben en un estat molt deteriorat, sobretot després de les últimes pluges patides, deixant a alguns d’ells pràcticament intransitables.

 

Les ajudes es destinaran a projectes amb un import màxim de 160.000 euros que seran subvencionats en un 60%, l’altre 40% ho assumiran els veïns o agricultors afectats pel vial, en cas de que s’accepte.

 

“Amb aquestes actuacions es pretén millorar la seguretat, la productivitat, la rendibilitat i la competitivitat dels agricultors”, ha assenyalat la regidora d’Agricultura, Lumi Puigcerver.

 

Els responsables municipals van informar a més en la reunió que les obres del Camí del Pla de la Cadena, que compten amb una subvenció de la Diputació d’Alacant de 2014, començaran a executar-se el pròxim 23 d’abril.

 

Altres propostes acordades

D’altra banda, l’Ajuntament va convenir realitzar un informe per a remetre-ho a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, davant la preocupació exposada pels representants dels agricultors callosins sobre la gran roca que va caure al riu el Castell de Guadalest en el mes de febrer i que pel que sembla s’està movent amb el consegüent perjudici per als terrenys adjacents.

 

En un altre ordre de coses, el Consell Agrari va acordar adherir-se a la proposta de la Cooperativa Agrícola de Callosa d’en Sarrià per a exigir al Govern Central la rebaixa permanent de l’índex dels mòduls d’IRPF del nispro. L’Ajuntament remetrà el document amb el suport de tot el Consell Agrari a la Conselleria d’Agricultura i al Ministeri d’Hisenda.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Agricultura, Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.