• ca
  • es
Inici » Cultura » ‘El coloquio de los perros’ de Cervantes es representa aquest dissabte a Callosa d’en Sarrià

‘El coloquio de los perros’ de Cervantes es representa aquest dissabte a Callosa d’en Sarrià

| 13 juliol, 2016

TEATRE EL COLOQUIO DE LOS PERROS 16

*La funció tindrà lloc a les 22.30 hores en el pati del col•legi Bernat de Sarrià

*El 20% de la recaptació es destinarà a la restauració de l’Església de Callosa

La companyia Morfeo Teatro representarà l’obra de Miguel de Cervantes ‘El coloquio de los perros’ aquest dissabte, 16 de juliol, a les 22.30 hores, en el pati del col·legi Bernat de Sarrià (plaça del Llaurador). Es tracta de l’última novel·la exemplar que Cervantes va escriure en l’ocàs de la seua vida i que Morfeo Teatro porta de forma brillant en l’escenari.

 

El regidor de Cultura, Francesc Guardiola, ha assenyalat que “amb motiu del IV centenari de la mort de Miguel de Cervantes s’ha inclòs aquesta representació teatral en l’agenda cultural d’aquest estiu”. L’edil ha lloat el muntatge de la companyia Morfeo Teatro, que després de la seua estrena el 2011, ha recollit un gran èxit en una gira que ha creuat les nostres fronteres i ha aconseguit diversos reconeixements de prestigi.

 

La companyia teatral oferirà a l’espectador un reflex el més fidel possible a l’obra original, respectant l’estil, maneres de parla, i situant l’acció en un espai i temps d’acord al moment en què va ser escrita. No obstant açò, donada la dificultat en la seua posada en escena i perquè no restara veracitat el relat, aquesta peça que en l’original cervantí escenifica la conversa entre dos gossos, Cipión i Berganza, s’ha adaptat a una conversa entre un gentilhome pobre i un captaire, també ‘gossos’ desheretats de la fortuna. Així doncs, l’adaptació conserva el mateix afany que l’obra original de Cervantes, i els protagonistes narren les seues experiències amb un to que es mou entre l’amarg i la comèdia. L’obra, en definitiva, és una sàtira de la societat de l’època, però també una mirada a l’ànima humana que s’ha adaptat amb un text intel·ligent i unes magnífiques interpretacions.

 

Fi benèfica

La representació tindrà a més un caràcter benèfic, ja que part de la seua recaptació es destinarà a la restauració de l’Església de Callosa.

 

Encara queden entrades a la venda que es podran adquirir en la Casa del Cultura de Callosa d’en Sarrià o el mateix dia de la representació en el pati del col·legi Bernat de Sarrià. El preu és de 10 euros, dels quals es destinaran 2 euros a la restauració de l’Església.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.