• ca
  • es
Inici » Normalització lingüística » El carrer del Polit ja llueix noves plaques amb el seu nom corregit

El carrer del Polit ja llueix noves plaques amb el seu nom corregit

| 15 maig, 2019

Els Serveis Tècnics Municipals ja han col·locat les noves plaques del carrer del Polit amb el nom corregit. Recordar que el nom d’aquest carrer, situada en el barri antic, contenia un error lingüístic, per la qual cosa ha passat de denominar-se ‘carrer Polit’ a ‘carrer del Polit’.

 

‘El Polit’ es refereix al sobrenom d’un individu del segle XIX, i lingüísticament els sobrenoms, quan es tracta d’adjectius, i més en un registre oral, han d’anar precedits d’article, una mica del que mancava fins ara. Així mateix, l’ús dels noms de les vies públiques, com a norma general, han d’anar acompanyats per la preposició ‘de’ per a unir la part genèrica amb la part específica dels topònims de les vies urbanes.

 

L’Ajuntament fa diverses dècades va posar el nom de ‘Polit’ a l’actual carrer, dedicant el vial a un personatge que forma part de la tradició oral de Callosa. No obstant això, la nomenclatura inicial contenia l’error lingüístic esmentat, per la qual cosa ara finalment ha sigut esmenat, després de la seua aprovació en Ple el mes de març passat.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Normalització lingüística, Notícies, Serveis Tècnics

Los comentarios están cerrados.