• ca
  • es
Inici » Festes » El bàndol de la Creu reconquesta Callosa

El bàndol de la Creu reconquesta Callosa

| 10 octubre, 2017

(FOTOS: Salvador Fotògraf)

*La processó en honor a la Mare de Déu de les Injúries posa el fermall final a quatre dies de festa

La reconquesta cristiana i la devoció per la Mare de Déu dels Injuries culminen a Callosa d’en Sarrià amb quatre intensos dies de festes, en els quals la localitat ha brillat amb llum pròpia.

 

Els actes més destacats d’aquest dia han sigut el singular ball cristià, que s’ha celebrat al matí en la plaça del Convent davant un entusiasmat públic, i a aquest li ha succeït l’esperada Ambaixada Cristiana, el parlament de la qual ha sigut pronunciat per Joaquín Seguí Martínez. Finalment, les tropes cristianes, liderades pel cavaller del Cid Vicente Juan Mestre Guardiola i Arantxa Samper Menaches, han reconquistat aquesta vesprada Callosa d’en Sarrià després de ser ocupada per les hosts mores. En la plaça de la vila, al costat de l’Església, s’ha rememorat la lluita que fa segles va enfrontar a tots dos bàndols pel control de Callosa. En el castell, el capità moro, Lucas Ferrando Blanquer (Beduïns), es resistia a abandonar la vila, però finalment després d’una aguerrida lluita l’exèrcit de la Creu ha eixit victoriós i com a símbol de la victòria a la part alta del castell va tornar a onejar l’estendard cristià.

 

Finalment, a les vuit de la vesprada ha començat la processó en honor a la Mare de Déu de les Injúries en la qual han participat tots els càrrecs festers, les filaes i els personatges bíblics que fan diferent la processó de Callosa. La xiqueta Marta Ferrer Pérez ha sigut l’encarregada enguany de representar el paper de l’Ángel i ha recitat la súplica a la Verge. Amb aquest acte religiós s’ha posat el fermall final a quatre intensos dies de festa.

 

A partir de demà dimecres començaran els actes festius dels ‘Díes de Bous i Missa de Gràcia’ que finalitzaran el pròxim 22 d’octubre.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Festes, Notícies

Los comentarios están cerrados.