• ca
  • es
Inici » Festes » Ecovidrio torna amb ‘La Reconquesta del Vidre’ a les festes de Moros i Cristians de Callosa d’en Sarrià

Ecovidrio torna amb ‘La Reconquesta del Vidre’ a les festes de Moros i Cristians de Callosa d’en Sarrià

| 26 setembre, 2018

 

 

*Per a facilitar el reciclatge dels envasos de vidre que es generen durant els dies de festa, es repartiran poals i s’instal•laran contenidors en els voltants de cada filà

*La campanya inclou el concurs entre municipis de la Comunitat Valenciana per a aconseguir ser la població més recicladora durant les festes

Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat d’envasos de vidre a Espanya i l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, posa en marxa ‘La Reconquesta del Vidre’, una campanya per a incentivar la conscienciació del reciclat d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2018.

La campanya s’ha presentat en l’Ajuntament amb la presència de la regidora de Serveis Tècnics, Lumi Puigcerver, i responsables d’aquest departament municipal i un representant de Ecovidrio.

 

La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 13 i el 16 d’octubre, pretén inculcar als ciutadans i ciutadanes de Callosa d’en Sarrià i, especialment a les filaes festeres, la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a açò, se’ls farà lliurament de poals amb rodes equipats amb sistema ale-hop. A més, s’instal·laran contenidors retolats amb la imatge de campanya en els voltants de cadascuna de les kàbiles.

 

La campanya explicarà els dies 13, 14, 15 i 16 d’octubre amb uns educadors ambientals que informaran a festers i ciutadans del procés del reciclat de vidre i els obsequiaran amb algun detall de Ecovidrio (obridors, xapes amb la imatge de la campanya, etc.). Així mateix, per a recolzar la labor de reciclat, la ecopatrulla col·laborarà amb les filaes en la retirada dels poals que es vagen omplint i del seu buidatge en els contenidors.

 

D’altra banda, se posa en marxa el concurs de ‘La Reconquesta del Vidre’ entre diferents municipis de la Comunitat Valenciana per a fomentar el reciclat d’envasos de vidre durant les festes. Enguany, s’amplia el nombre de premis i s’estableixen tres categories atenent al nombre de festers:

 

– Categoria Dolçaines: fins a 950 festers.

 

– Categoria Darbukas: de 951 a 2.300 festers.

 

– Categoria Atabales: més de 2.300 festers.

 

Cada municipi, dins de la categoria corresponent, haurà d’intentar ser el que més quilograms de vidre per fester recicle en els contenidors assignats a la campanya durant les festes de Moros i Cristians. La població que més quilos de vidre per fester recicle, dins de la seua categoria, rebrà una ajuda econòmica per valor d’1.500 euros per a l’organització de les festes de 2019.

 

A més, enguany, les filaes del municipi implicades activament amb ‘La Reconquesta del Vidre’ entraran en el sorteig d’un miniglú més un lot de productes de la terra. D’aquesta manera, Ecovidrio premia l’esforç que realitzen per a aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

 

Tota la informació i bases legals del concurs, podran ser consultades en www.lareconquistadelvidrio.es.

 

Beneficis mediambientals del reciclat de vidre

El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

 

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

A més, es minimitza l’emissió de CO2 en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

 

Dades de reciclat de vidre en Callosa d’en Sarrià

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2017, els ciutadans de Callosa d’en Sarrià van reciclar un total de 76.330 quilograms d’envasos de vidre. Açò suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 10,6 quilograms de vidre.

 

Respecte a la taxa de contenerització, Callosa d’en Sarrià se situa amb una mitjana de 233 habitants per contenidor, explicant en l’actualitat amb un total de 31 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.

 

20 anys reciclant envasos de vidre

Després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i l’arrencada de les operacions en 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclat que garanteix un servei públic, universal i complet. El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible d’acord als principis d’economia circular.

 

Durant les últimes dues dècades la taxa de reciclat d’envasos de vidre ha experimentat un creixement exponencial passant del 31,3% l’any 2000 al 72% en 2016, taxa benvolguda per Ecovidrio segons el mètode de càlcul actual. La labor de Ecovidrio destaca per garantir el reciclat d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i el ecodisseny dels envasos.

 

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d’envasos de vidre a Espanya. 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclat.

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Festes, Notícies, Serveis Tècnics

Los comentarios están cerrados.