• ca
  • es
Inici » Igualtat » Curs sobre l’ús no sexista del llenguatge en l’administració pública

Curs sobre l’ús no sexista del llenguatge en l’administració pública

| 5 febrer, 2018

 

Des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià s’ha organitzat aquest matí un taller sobre el ‘Ús no sexista del llenguatge en l’administració pública’, en el qual han participat les i els treballadors de l’entitat local.

 

El taller ha estat impartit per María José García López, agent d’igualtat de gènere, amb més de 15 anys d’experiència en la implantació d’actuacions que fomenten el principi d’igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes, tant en entitats públiques com a privades.

 

La llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes estableix com a criteri d’actuació de tots els poders públics la utilització d’un llenguatge no sexista. El curs ha estat enfocat a la utilització d’un llenguatge no sexista en els documents oficials i administratius, així com en l’atenció al ciutadà.

 

La regidora d’Igualtat, Rosa Mari Savall, ha assenyalat que aquesta iniciativa s’inclou dins del Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes, aprovat per l’Ajuntament a l’octubre de 2016, amb l’objectiu de fer un diagnòstic de la realitat del municipi en aquesta qüestió i dur a terme accions capaces de resoldre situacions quotidianes que generen espais de desigualtat per qüestió de sexe. Així, a través d’aquest document l’Ajuntament tractarà de pal·liar les desigualtats de gènere mitjançant la posada en valor d’una agenda de treball interanual adaptada a la realitat local, amb la qual es pretén corregir tots aquells estereotips de gènere adquirits en el procés de sociabilització humana relacionats amb les activitats, els rols, característiques o atribucions que caracteritzen i distingeixen als homes de les dones.

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Igualtat, Notícies

Los comentarios están cerrados.