• ca
  • es
Inici » Arxiu » Cultura recupera documents audiovisuals dels anys 90 del tradicional ball de ‘l’U’ de Callosa

Cultura recupera documents audiovisuals dels anys 90 del tradicional ball de ‘l’U’ de Callosa

| 20 desembre, 2017

El regidor de Cultura, Francesc Guardiola, i la tècnic del departament municipal, Maite Cano, es van traslladar ahir a l’Arxiu Municipal de Requena, on se’ls va fer lliurament d’una còpia dels documents audiovisuals que es conserven allí, en els quals apareixen enregistraments del tradicional ball de ‘l’U’ de Callosa d’en Sarrià.

 

En l’Arxiu Municipal van estar acompanyats per Fermín Pardo, nascut a Hortunas (Requena), autor d’aquests enregistraments. Pardo és un dels principals experts en música tradicional valenciana que ha treballat per a recopilar el folklore tradicional valencià.

 

L’any 1974 Fermín Pardo va començar a treballar amb un equip de recopiladors, coordinats per Salvador Seguí, i així va recopilar el cançoner de la província de València i el de la província de Castelló. Tasca desenvolupada primerament per Salvador Seguí amb el cançoner de la província d’Alacant.

 

El 22 de març de 1991 Fermín Pardo va arribar a Callosa d’en Sarrià per a gravar a un grup de dones ballant les tradicionals danses callosines, acompanyades per músics i cantants. Entre els balls trobem ‘l’U’ de Callosa, “una joia que forma part del patrimoni cultural del municipi i que ha sigut a punt de perdre’s”, segons ha assenyalat Guardiola. “Ara, gràcies al treball realitzat per Fermín Pardo, es podrà recuperar i posar en valor, no solament el ball de l’U de Callosa, sinó també la seua música”, ha asseverat l’edil.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Arxiu, Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.