• ca
  • es
Inici » Biblioteca » Cultura millora la Wifi de la Biblioteca Municipal ‘l’Espill’

Cultura millora la Wifi de la Biblioteca Municipal ‘l’Espill’

| 3 abril, 2017

La regidoria de Cultura ha realitzat millores en el servei Wifi de la Biblioteca Municipal ‘l’Espill’, ja que presentava diversos problemes de connectivitat. Segons ha explicat el regidor de l’àrea, Francesc Guardiola, per a evitar aquests problemes i millorar el servei s’ha substituït l’equipament existent per aparells amb millor capacitat i velocitat. Així mateix s’ha implantat un nou sistema centralitzat de control d’accés a la Wifi.

 

En concret, s’han instal·lat tres punts d’accés en el mateix lloc on estaven els altres tres punts ja existents, més un switch per a integrar-los en la xarxa de la biblioteca. S’ha escollit la tecnologia PoE (Power over Ethernet), que consisteix que l’alimentació elèctrica comparteix el mateix cable que les dades per a aprofitar així la infraestructura que ja existia. Aquests equips treballen amb dues bandes de comunicació, “la qual cosa permetrà una major velocitat de treball i un major nombre d’usuaris connectats alhora”, ha indicat l’edil.

 

Quant a la seguretat, s’ha instal·lat en el PC de la responsable de la Biblioteca un programa de gestió de tiquets o codis. Quan un usuari vulga connectar-se a la Wifi de la biblioteca, se li facilitarà un formulari en el qual haurà de posar un codi alfanumèric. Sense aquest codi no podrà navegar per Internet. Aquests codis es generen de forma individual per a cada usuari, són unipersonals i tenen validesa limitada. S’ha establit inicialment una durada de 4 hores de navegació per tiquet, encara que el temps podrà ser modificat.

 

Un altre benefici del nou sistema és que es poden obtenir estadístiques i informes detallats d’ús del servei. Per açò, el regidor ha assenyalat que van a estudiar-se els resultats del nou sistema durant les primeres setmanes d’ús per a “fer les correccions necessàries i optimitzar així el sistema”.

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Biblioteca, Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.