• ca
Inici » Cultura » Cultura executa l’adequació de la senda del Fort de Bernia

Cultura executa l’adequació de la senda del Fort de Bernia

| 25 juliol, 2017

 

*La senda havia patit nombrosos desperfectes amb les pluges del passat mes de gener

La Regidoria de Cultura ha executat l’adequació de la senda que discorre des de l’Algar fins al Fort de Bernia, que es trobava intransitable com a conseqüència dels desperfectes patits pel temporal de pluges del passat mes de gener.

 

L’actuació ha consistit en la neteja de la senda per a condicionar la seua accessibilitat, la revisió del camp, la redacció de dues memòries i l’elaboració de cartografia per a ambdues memòries.

 

El pressupost ha ascendit a un total de 907,5 euros, que seran a càrrec del pressupost municipal. No obstant açò, el regidor de Cultura, Francesc Guardiola, ha indicat que espera que aquests treballs es puguen incloure en les ajudes anunciades per les diferents administracions supramunicipals per a pal·liar els danys del temporal.

 

Pla Director

Aquests treballs se sumen als treballs per a la redacció del Pla Director del Fort de Bernia que s’estan duent a terme i que servirà per a la conservació i posada en valor d’aquest Bé d’Interès Cultural (BIC) del municipi.

 

Es tracta d’un pla integrador que es realitzarà des d’un punt de vista cultural, mitjà ambiental i turístic, tal com ha explicat el regidor de Cultura, Francesc Guardiola.

 

El projecte comprendrà diverses fases i en una primera fase es contemplarà la neteja de la vegetació que envolta al Fort de Bernia, la neteja del fossat, així com la posada en valor del monument per al que es realitzaran excavacions arqueològiques en una quarta part del complex.

 

Una vegada estiga redactat el Pla Director, es remetrà a les Conselleria de Cultura i Turisme per a poder executar aquest ambiciós projecte.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.